• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Rusya, Minsk grubu eş başkanlarını Moskova'ya davet etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya işgal altındaki Karabağ'da şiddetli çatışmaları bitirmek için Azerbaycan ile Ermenistan arasında ateşkes yapılmasını sağlamıştı.

Rusya, Ateşkesi denetlemek için Dağlık Karabağ'da cephe hattı boyunca ve Karabağ ile Ermenistan arasındaki koridora barış gücü askerlerinin konuşlandıracak.

Barış gücü askerlerinin gelişi ile Rusya'nın Kafkaslar üzerindeki askeri nüfuzunu genişleteceği belirtiliyor.

Minsk Grubu

AGİT Minsk Grubu, Azerbaycan ve Ermenistan devletlerinin Karabağ sorunu için barışçıl bir çözüm bulmalarını teşvik etme amacıyla 1992 yılında Avrupa Güvenlik ve İş birliği Teşkilatı tarafından kuruldu.

6 Aralık 1994 tarihinde Budapeşte’de yapılan toplantıda, Minsk Süreci için eş başkanlık kurumlarının oluşturulmasına ve bu eş başkanların ABD, Fransa ve Rusya olmasına karar verildi.

Bu eş başkanlar sorunun tarafları olan Azerbaycan ve Ermenistan başta olmak üzere, tüm ilgili ülkelerle ve kurumlarla görüşmeler yapmak ve bu görüşmelerin sonuçlarını Minsk Grubu’na bildirmekler yükümlüdürler.

ABD, Fransa ve Rusya’dan eş başkanlara ek olarak, AGİT Minsk Grubu’nda Beyaz Rusya, Almanya, İtalya, Portekiz, Hollanda, İsveç, Finlandiya, Türkiye ve sorunun tarafları olan Azerbaycan ve Ermenistan yer almaktadırlar. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir