• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
FAŞİST ADIMLAR!..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Avrupa ülkelerinin ırkçı tavırları ve ayrılıkçı düzenleri Avrupa’da artan İslam düşmanlığını her geçen gün biraz daha körüklemekte. Avrupalı liderler “terörle mücadele” konusunda video konferans yoluyla gerçekleştirdikleri toplantıda, Avrupa’da hızla yükselen İslam dinini kendi düzenlerine tehdit etmeyecek ve Siyasal düşüncelerden arındırılmış bir hale sokmak için yeni Faşist adımlar planlamaktalar.

İslam dininin merkezi gücünü Cami ve İmamlardan aldığını gören Avrupa ülkeleri, Camileri ve İmamları kendi kontrolüne almak için yeni düzenlemelere gitmeyi hedefliyor.

AVRUPA, TERÖRLE MÜCADELE ADI ALTINDA İSLAMA KARŞI YENİ FAŞİST ADIMLAR HEDEFLİYOR

Son haftalarda tahrikler sonucu Avrupa'da yaşanan şiddet olayları sonrasında Avrupalı liderler önceki gün, “terörle mücadele” konusunda video konferans yoluyla bir toplantı gerçekleştirdiler.

Fransa, Almanya, Avusturya, Hollanda liderleri ve Avrupa Birliği yönetimi, “terörle mücadele” için Avrupa'da yeni önlemler alma konusunda mutabık kaldı.

Alınacak önlemler arasında Avrupa'da imamların eğitilmesi için yeni bir kurumun oluşturulması ve camilerin kendi istedikleri şekilde yönetilmesi gibi başlıklar Müslümanlar tarafından tepkilere neden oldu.

 

AB İMAMLARI KONTROLÜNE ALMAK İSTİYOR

AB Konseyi Başkanı Michel ise İmamların yetiştirilmesi için! yeni bir enstitünün kurulması gerektiğini iddia etti.

Michel, dijital platformlarda etkili olan şiddet yanlısı içeriklere dikkati çekerek, şiddet içeren içeriklerin internet ortamından kaldırılması için yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu, Avrupa Parlamentosunun bu doğrultuda çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Aşırılıkçı ideolojiler, şiddet ve nefret söyleminin “terör”ün zemin bulmasında belirleyici bir rol oynadığını kaydeden Charles Michel, "Benim düşünceme göre, imamların yetiştirilmesi için Avrupa'da bir enstitünün kurulması görüşünün tartışılması büyük önem arz ediyor. Böylelikle topluma verilecek açık görüşlülük ve hoşgörü mesajları bu imamlar yoluyla aktarılabilir." ifadelerini kullandı. Ancak hedefledikleri enstitünün hiç de iddia ettikleri gibi açık görüşlülük ve hoşgörü mesajlarını yayması için değil, İslami gerçeklerin sadece istedikleri kadarının anlatılması için kurulduğu tüm akıl sahipleri tarafından açıkça görülmekte.

AVUSTURYA BAŞBAKANI KURZ: SİYASAL İSLAM'LA MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

“Terör”ün arkasındaki ideolojinin siyasal İslam olduğunu iddia eden Kurz, bu ideolojiye karşı mücadele yürütülmesi gerektiğini savundu.

Avusturya basını cuma günü başkentteki St. Anton von Padua Katolik Kilisesi'ne 30 ila 50 Türk gencinin girerek sıraları tekmelediğini ve "Allahu ekber" diye bağırdığını iddia etmişti. Şansölye de bu habere atıfta bulunarak paylaştığı mesajında ülkedeki tüm Hıristiyanların "inançlarını özgürce ve güvenli bir şekilde" yaşayabilmeleri gerektiğini söylemişti. Ancak Kurz, bu gerçekleşen olumsuzlukların arkasında kendi beceriksiz yönetimlerinin olduğunu ve Müslümanlara yönelik benzer saldırılar gerçekleşince hiç seslerini çıkarmadıklarını unutuyormuş gibi hareket ederek her zamanki gibi tek taraflı davrandı.

Viyana'da AB Konseyi Başkanı Michel'le bir araya geldiklerinde düzenlenen ortak basın toplantısında da konuşan Kurz, Avrupa'nın “terörle mücadele”de ortak hareket etmesi gerektiğini savunarak, özellikle Yabancı Terörist Savaşçı! konusunun daha kapsamlı bir şekilde ele alınmasının önemli olacağını, çünkü bu kişilerin Avrupa için büyük tehlike arz ettiğini iddia etti.

AVRUPA ÜLKELERİNDE ARTAN CAMİ SALDIRILARI

Avrupalı İslam düşmanı ülke liderlerinin attığı Irkçı ve İslam karşıtı adımlar Camilere olan saldırıların hızla artmasına sebep olmakta. Atılan bu ayrılıkçı adımlar sebebiyle her geçen gün farklı bir ülkede yeni bir cami saldırısı hadisesi meydana gelmekte. Cami saldırılarının görüldüğü ülkeler arasında özellikle Almanya, Hollanda, Fransa ve İsveç’te saldırı haberleri hızla artış gösteriyor. Bunun en büyük sebebinin de hiç şüphesiz bu ülke liderlerinin İslam düşmanı söylem ve adımları olduğu bilinen bir gerçek.

Fransa’da İslam düşmanı Emmanuel Macron'un Cumhurbaşkanlığı görevine gelmesinden bu yana son 3 yılda 43 caminin kapatıldığını ifade eden Gerald Darmanin, Macron'un önceki cumhurbaşkanlarından daha fazla camiyi ibadete kapattığını söyledi.

Darmanin, "radikalleşmeyen ancak kamu düzenini tehlikeye sokan" camilerin ise 6 ay boyunca kapatılabileceğini söyledi.

Öte yandan, İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, "radikalleşme ve İslamcılıkla mücadele" adı altında ihbar hattı kuruldu.

Buna göre, insanlardan "çevresinde hareketlerinden şüphelenilen" kişi veya kişilerin tespit edilmesi halinde belirtilen telefon numarasını araması isteniyor.

Macron'un son dönemde İslam karşıtı tutumu ve siyasetçilerin Müslümanları hedef alan açıklamaları dünyanın birçok yerinde tepkilere neden olurken, ülkedeki Müslüman dernek ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik baskılar ve baskınlar da arttı.

HOLLANDA, ALMANYA VE İSVEÇ'TE, CAMİLERE YÖNELİK YENİ SALDIRILAR

Avrupa'da Müslümanlara yönelik saldırılar devam ediyor. Son olarak 3 Avrupa ülkesi Hollanda, Almanya ve İsveç'te, camilere yönelik İslam düşmanı saldırılar yapıldı. Yapılan saldırılarda maddi hasarların yanı sıra Müslümanların ibadetlerini huzur içinde yapmaları engellenmekte ve tehdit içeren mektuplar ile cami halkı can güvenliğinden emin olamamakta. Ancak tüm bu gelişmelere karşı Avrupalı liderlerin terör saldırılarına karşı aldıkları kararlarda Müslümanlara baskı yapmaları bu adımlarında hiç de samimi olmadıklarını açıkça göstermektedir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir