• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
En çok kitap okuyan çocuklar bisikletle ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi içerisindeki çocuk kütüphanesinde düzenlenen törende konuşan Vali Davut Gül, okumanın önemine dikkat çekti.

Şehrin tamamının okumasını hedeflediklerini belirten Gül, “Sadece öğrencilerin değil, öğretmenlerimizin, velilerimizin, Gaziantep’teki 2 milyon hemşerimizin okumasını arzuluyorduk. Çok şükür okuma oranlarının yükseldiğini görüyoruz. Bunu ödüllendiren Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere, ilçe belediyelerimizin bu anlamda katkıları çok büyük.” dedi.

Öğrenciler için kentte dene-yap atölyeleri kurduklarını belirten Gül, “Şu anda 6 tane dene-yap atölyemizde 960 öğrencimiz var. Bununla da kalınmıyor. 2 tane dene-yap atölyesi yine yapılacak. Türkiye’de en çok dene-yap atölyesine sahip il olacağız. Sınava girmek istediğimizde GASMEK’ler başta olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kurs merkezlerinde yine bu imkanlar veriliyor. Sınavları kazandığınızda, meslek lisesine giderseniz, meslek lisesine özgü kurslarımız var. Özetle şunu görüyoruz. Ailelerimiz, çocuklarımız okumak istedikleri müddetçe, spor yapmak istedikleri müddetçe, sosyal kültürel faaliyetlerden yararlanmak istediği müddetçe, kamunun kapıları sonuna kadar size açık. Bizler sizlerin daha iyi yetişmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de herkesin kitap okuması gerektiğini belirterek, “Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor Projesi”nin önemini vurguladı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da çocuk kütüphanelerinin işleyişi ve amacı bakımından özel bir tesis olduğunu ifade etti.

Törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve hediyelerini alan çocukların velileri katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir