• DOLAR 32.491
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2435.322
  • ...
Adana'da 50 bin fidan toprakla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adana’nın Sarıçam ilçesi Gökbuket Köyü Hakkıbeyli Mahallesi’nde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün belirlediği alanda fidan dikme etkinliği düzenlendi.

 

"Geleceğe Miras, Dünya'ya Nefes" şiarıyla düzenlenen etkinliğe Vali Süleyman Elban’ın yanı sıra birçok yetkili, vatandaş ve öğrenci katıldı.

Adana’da bir günde 50 bin fidanın toprağa dikildiğini ifade eden Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, orman yangınlarının bu sene çoğaldığını ifade ederek kentin 15 ilçesinde fidan ekimlerinin devam ettiğini söyledi.

Konuşmasına orman teşkilatına teşekkür ederek başlayan Elban ise, orman yangınlarında toplumun ormanın kıymetini daha iyi anladığını ifade etti.

Elban, “Ormanın sadece bir ağaç, ağaçlar topluluğu olmadığını biliyoruz. Onun içinde ne zaman bir ağaç dikimiyle ilgili kampanya olsa bende sizler gibi mutluluk duyuyorum. Bu dikeceğimiz ağaçların hem bizlere hem de nesillerimize çok ciddi katkılar sağlayacağını, havamızın temizlenmesine çok ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Düzenlenen etkinliğe il ve ilçe yönetimi ile tam kadro katılan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir ise, fidanları bizzat toprakla buluşturarak Elban ile sohbet etti.

Demir konuşmasında Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi ve sellem) "Kıyametin kopacağını da bilseniz elinizde ki fidanı dikin." tavsiyesi düsturunca hareket ettiklerini belirtirken “Ormanlar geleceğe bırakılmış en önemli mirastır. Rabbimiz mübarek eylesin.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir