• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Batman Umut Kervanı yüzlerce aileye giyim ve ayakkabı yardımında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman Umut Kervanı, kentte yardıma muhtaç 300 aileye kışlık elbise ve ayakkabı yardımında bulundu.

İmkanları ölçüsünde ildeki mağdur insanlara yardım eli uzattıklarını belirten Batman Umut Kervanı Başkanı Mehmet Ali Işık, bunun yeterli olmadığını, hayırseverlere Umut Kervanına destek olmaları yönde çağrıda bulunduklarını söyledi.

 

Işık, “Umut Kervanı olarak Batman’da kurulduğumuz 2005 yılından bu yana mağdur ve muhtaçlar için gece gündüz demeden hizmet yapmaktayız. Bu mağdur ve muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını giderebilmek için şu an dünyayı etkisi altına alan salgın Covid-19 hastalığına rağmen imkânlarımız dâhilinde pandemi kurallarına riayet etmek üzere her aya bir iyilik bir yardım programını yapmaya çalıştık.” dedi.

“Onların sevincine şahit olduk”

Ekim ayında 300 öğrenciye kırtasiye ve okul çantası yardımı, 140 aileye de gıda ve kırmızı et yardımı yaptıklarını anımsatan Işık, “Bu ayın yardım programı olarak ise kış mevsimine girmemiz hasebiyle bugün burada 300 aileye kışlık elbise ve ayakkabı yardımı yapmak için hazırlıklarımızı yaptık. Şu an yardımlarımızı yapmaktayız. Bu yardımımız kapsamında aileler derneğe gelip tüm aile fertlerine uygun olan üst baş yani kışlık elbiseyi ve ayakkabıyı beğenerek alıp gittiler. Bu vesile ile bizlerde onların sevincine şahit olduk.” diye konuştu.

“Umut Kervanına destek olun”

Muhtaç ailelerin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Işık şöyle devam etti: “Şu an 13 binin üzerinde muhtaç aile kaydımız bulunmaktadır. Elimizdeki imkânlar bu ailelerin mağduriyetini gidermek için yeterli değildir. Onun için hayırseverlere buradan Umut Kervanına destek olmaları çağrısında bulunuyoruz. Bu yardım faaliyetlerimizde emek sarf etmiş veya destek olmuş tüm hayırseverlere şükranlarımızı sunuyoruz.”

Kendilerine yardım yapılan aileler ise Umut Kervanına teşekkür etti.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir