• DOLAR 32.525
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421.415
  • ...
HAMAS: Siyonist işgal rejimi, işgal ettiği Filistin topraklarından gidecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS, işgal ordusuna bağlı özel birliklerden bir grubun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne sızma girişimine karşı İzzettin el- Kassam Tugayları’nın müdahalede bulunarak sızma girişimini engellediği “Keskin Kılıç” operasyonunun yıldönümü münasebetiyle bildiri yayınladı.

HAMAS, resmî internet sitesinde yayınladığı bildiride, Filistin davasının önde gelen komutalarını ve üst düzey isimlerini öldürmek veya kaçırmak için abluka altındaki Gazze Şeridi’ne sızma girişiminde bulunan siyonist askerlere karşı direniş gösterdiği sırada şehit düşen İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Nureddin Muhammed Bereke başta olmak üzere tüm kahramanları selamladı.

HAMAS hareketinin söz konusu operasyonda savunma ve saldırı gibi askeri alanlardaki gücünü işgalcilere gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada, siyonistlerin, HAMAS’a yönelik planladığı tüm operasyonlarda hüsrana uğrayacağına vurgu yapıldı.

Açıklamada, Keskin Kılıç operasyonunun sonuçlarının şu an bile işgalciler üzerinde olumsuz etkisinin devam ettiğine işaret edilerek, bu durumun işgal rejiminin ne denli büyük bir darbe aldığının göstergesi olduğu ifade edildi.

Olayın sorumluluğunun ve sonuçlarının tamamen işgal rejimine ait olduğu vurgulanan açıklamada, "Direniş tarafından işgalcilere iyi bir ders verildi." ifadelerine yer verildi.

HAMAS, siyonist rejimin, işgal altında tuttuğunu Filistin topraklarının her karışından çekilip gidinceye kadar her türlü direniş yoluna başvurmayı sürdüreceğini bildirdi.

HAMAS kaynakları Keskin Kılıç operasyonunda, 1 işgal askerinin öldürüldüğünü, 1 askerinin de esir alındığını duyururken, Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra ise o dönemde yaptığı yazılı bir açıklamada, Han Yunus'un doğu sınırına düzenlenen saldırıda 7 Filistinlinin şehit düştüğünü, 7'sinin yaralandığını belirtmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir