• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Gaziantep’te fidan dikme kampanyasına destek verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Türkiye’nin 81 ilinde ve dünyanın 33 ülkesinde saat 11.11'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes Projesi" kapsamında başlatılan fidan dikme kampanyasına Gaziantep halkı büyük destek verdi.

Geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak ilan edilen 11 Kasım'da, Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” sloganı ile binlerce fidan düzenlenen törenle toprakla buluştu.

Gaziantep Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen kentteki fidan dikme kampanyasına Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Orman İl Müdürlüğü, kentteki belediyeler, üniversiteler, öğrenciler ve vatandaşlar destek verdi.

Merkez Şahinbey ilçesi Burç Mahallesi Ormanı'nda gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde konuşan Vali Davut Gül, Türkiye'nin her yanında aynı heyecanla fidanların dikildiğini söyledi.

Bu sene fidan dikme etkinliğinin ikincisinin gerçekleştirildiğini anımsatan Gül, “Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlayan Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda bütün ülkede bir ağaçlandırma seferberliği başladı. Kasım ayının 11'inde saat 11.11’de Türkiye'de eş zamanlı olarak ağaçlar dikilmeye başlandı. Biz de çok şükür geçen sene de bu sene de bu ağaçlandırma seferberliğinde şehir olarak çok önemli bir mesafe kat ettik. Bu sene de yaklaşık 4 milyon fidan toprakla buluşacak. Toprağın yapısına ve cinsine göre çok çeşitli fidanlar dikiliyor. Bugünkü fidanlarda Şahinbey Belediyemizin 15 bin fidan zeytin, 15 bin fidan da fıstık olmak üzere toplam 30 bin fidan katkıları var. 15 bin fidanı bugün dikeceğiz. Diğer 15 bin fidanı da peyderpey dikeceğiz. Katkılarından dolayı Şahinbey belediye başkanına ve bu kampanyaya destek olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“2023 yılına kadar 27 milyon fidanın toprakla buluşmasını istiyoruz”

Gaziantep'in 4 milyondan daha fazla fidana ihtiyacı olduğunu ifade eden Gül, “Bununla ilgili de ‘Yeşil Antep Projesi’ başlattık. Büyükşehir Belediyemiz ile beraber Gaziantep'te yeşil alan isteyen ve burada yaşayan 2 milyon hemşehrimizin tamamıyla bu fidanları dikmek istiyoruz. 2023 yılına kadar 27 milyon fidanın toprakla buluşmasını istiyoruz. Özellikle şehir içerisinde Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere Şehitkamil ve Şahinbey belediyelerimiz kendi alanında daha boylu fidanlarla ağaçlandırma yapıyor. Orman Genel Müdürlüğümüz de orman alanlarında ağaçlandırma yapıyor. Sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla bu fidanların sayılarını artırmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Doğan ise “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” kampanyası kapsamında bu yıl 30 ülkede, 81 il ve 922 ilçede aynı anda 83 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu söyledi.

Doğan, Gaziantep’te de “Burç Kayakent Ağaçlandırma Projesi” kapsamında 15 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu belirterek, kent genelinde yıl sonuna kadar kentte yaklaşık 4 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Gül ve protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanlığı da fidan dikme kampanyasına destek vererek fidan dikimi yaptı.

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Ubeydullah Çakır ve beraberindeki heyet, diktikleri fidanlara can suyu verdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir