• DOLAR 32.461
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2479.643
  • ...
Batman Valisi Şahin orman fakiri bir şehirde yaşadıklarını belirtti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu kapsamda Batman’ın Hasankeyf ilçesinde orman alanında 14 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

İlçede fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe; Vali Hulusi Şahin, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, kurum müdürleri, oda ve STK başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, ikincisini kutladıkları Milli Ağaçlandırma Gününü Hasankeyf’te idrak ettiklerini söyledi.

Şahin, “Artık her yıl yılın 11’inci ayının 11’inci gününde saat 11.11’de Türkiye’nin tüm illerinde ve ilçelerinde toplanıyoruz ve bir şenlik havasında hazırladığımız fidanları toprakla buluşturuyoruz. Hedefimiz Türkiye çöl olmasın, yeşillensin ve Anadolu’muz yemyeşil bir örtüyle kaplansın. Bu hususta bütün teşkilatımız çok ciddi bir bilinçle çalışıyorlar.” dedi.

“Değişimin eksik kaldığı tek nokta yeşil bir örtüdür”

Etkinliği Hasankeyf’te yapmanın büyük bir öneminin olduğuna işaret eden Şahin, “Bu etkinliği Hasankeyf’te yapmamızın bir önemi var. Çünkü Hasankeyf bir dönüşüm içerisinde ve bu dönüşümün, değişimin eksik kaldığı tek nokta yeşil bir örtüdür. İşte biz milli ağaçlandırma gününde de tam burada bir mesaj veriyoruz. Şehrimizi taşıdık. Yeni evler yaptık, yeni bir şehir kurduk fakat ağaç, yeşil birden olmuyor. Onu da yapacağız. Başladık, çalışıyoruz.” diye konuştu.

“Bir dekarlık ağaçlık alanda tüketilen karbondioksit bir aracın 42 bin kilometrede oluşturduğu karbondioksite eşdeğerdir”

Tüm kurumlarının daha yeşil bir Batman, Hasankeyf için çalıştığını vurgulayan Şahin, “Hedefimiz bugün fidan yarın nefes. Bu çok doğru bir slogan. Çünkü olgun yapraklı bir ağaç bir mevsimde 10 kişinin kullandığı oksijeni üretebiliyor. Bir dekarlık ağaçlık bir alanda tüketilen karbondioksit bir aracın 42 bin kilometrede oluşturduğu karbondioksite eşdeğerdir. Yani ağaç, yeşil insanı yaşatıyor. Bu hususta orman fakiri bir şehirde yaşıyoruz. O yüzden çok çalışmamız lazım ve şehrimizin, özelde de Hasankeyf’in tek eksiği olan yeşil bir örtüye şehirlerimizi, ilçelerimizi kavuşturmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından ormanlık alanda katılımcılar tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir