• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya HES kodu uygulamasına geçilen semt pazarlarını gezdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'deki vakaların yüzde 40'nın bulunduğu İstanbul'da yaşanan yoğunluk sebebiyle pandemi ile mücadelede her geçen gün yeni kararlar alınmak zorunda kalınıyor.

 

Dün itibarıyla esenler ilçesinde bulunan Dörtyol Meydanı'nda başlayan HES kodu uygulaması, yine aynı semtte bu kez Pazar yerlerinde uygulanmaya başlandı.

Pilot bölge olarak seçilen Esenler'de başlatılan HES konu uygulamalarının yansımalarını yerinde görmek amacıyla pazar yerlerini gezen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, gerçekleştirdikleri denetim sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya, "Coronavirus önlemleriyle ilgili pazarcı kardeşlerimiz, buraya gelen hemşehrilerimiz davranışlarını, önlemlerle ilgili hassasiyetleri gözlemlemeye geldik. İstanbul'da 462 semt pazarımız var. Bunların şehrimize hizmetinin önemi çok büyük. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanımız mesut bey ile beraber oturup istişare ettik. Bu 50 bin arkadaşımız dünyanın 14'üncü büyük metroplolü olan İstanbul'da 16,5 milyon hemşehrimizle devamlı karşı karşıyayız ve onlara hizmet veriyoruz. Artık onlar da HES kudunu uygulasın.  Bugün gezmiş olduğumuz pazarlardaki arkadaşlarımızın her biri, Esnaf ve Sanatkârlar Odamız, belediyemiz, kaymakamlığımız ve valiliğimizin koordinasyonuyla el birliğiyle artık HES kodu ile çalışan ve bunu da müşterilerine açıklayan bir pazarda gezdik. Bu yeni uygulamaya destek olup katkı sağladıklarından dolayı pazarcı kardeşlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Tüm semt pazarlarında 16.00-19.00 saatleri arasında bir yoğunluk oluştuğunu ve bu yoğunluğun önlenebilmesi için Esnaf ve Sanatkârlar Odasıyla görüşerek sabah 07.00-13.00 arasında indirip yapılması teklifinde bulunduklarını belirten Yerlikaya, talebe olumlu yanıt verildiğini söyledi.

Uygulamaya ilişkin konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, HES kodu uygulamasını ilk olarak başlatan belediye ve kaymakamlık olduklarını, HES kodu olmayan pazarcıların tezgâh kurmalarına izin verilmediğini söyledi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir