• DOLAR 32.566
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.383
  • ...
İmamları değil; ahlaksız sanatçılarınızı eğitin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı medeniyeti küstah bir medeniyettir. Sorunlara çözüm ararken genelde kendini merkeze koyar ve çözümü bir başkasını değiştirmekte arar.

Hatanın kendisinde olduğuna dair en ufak bir eleştiriyi kabullenemez.

Charlie Hebdo şarlatanlarının İslam Peygamberi Hz Muhammed'e (sav) hakaretlerinden sonra Batı'da oluşan tepki, Batılı pek çok düşünür ve devlet adamının gündeminde...

Müslümanlarla nasıl mücadele edeceklerini, onları nasıl Avrupa değerleri içerisinde öğüteceklerini araştırıyorlar.

Misal Macron çözümü Fransa tipi İslam'da bulmuştu. Macron'un tezine göre müslümanlar Fransa devletinin istediği gibi inanırsa sorun kalmaz. Bunun için de müslümanların imamları eğitilmeli!!

11 Eylül'den bu yana Avrupa'da müslümanların eğitimden geçirilmesi gerektiği tezi yerini imamlar eğitimden geçirilmeli tezine bıraktı.

Öyle ya imam dönüştürülürse cemaatin dönüştürülmesi daha kolay olacaktı.

Merkel 2018 yılında kendilerinin imam yetiştirmeleri gerektiğini dile getirirken; İslam'a ya da Müslümanlara yardım etmekten ziyade amacı İslam'ı devletin boyunduruğu altına almaktı

Keza Macron "İslam, bugün dünyanın her yerinde kriz yaşayan bir dindir"  ifadesini kullanırken krizi çözme yolunu da kendince gösteriyordu. Macron "Fransa'daki İslam'ı dış etkilerden kurtarmamız gerek" sözleri ile müslümanlık bilincinin Fransız devleti tarafından ele geçirilmesini dile getiriyor aslında. Çünkü Macron aynı zamanda Fransa'daki imamların artık Fransız devleti tarafından eğitileceğini söylüyor.

Merkel ve Macron'un sözlerine benzer cümleler Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'den de geldi.

Michel imamların bir okulda eğitimden geçirilmesini öneriyor.  "Bir enstitü kuralım ve imamları eğitelim" diyor.

Şüphesiz Merkel, Macron ve Michel'in eğitimden kastı gramer yada fıkıh bilgisi ya da eğitimi değil. Onlar devlete, Batı değerlerine eklemlenmiş, İslam'ın kutsallarına hakaret edildiğinde gülücükler dağıtan imamlar yetiştirmek istiyorlar.

Sanatçı ya da çizer adını verdikleri ahlaksızları eğitmeyi akıllarına getiremeyen Batı kafası durup durup imamları eğitmekten bahsediyor

Oysa Batı'da eğitimden geçirilmesi gerekenler saldırıya uğrayanlar değil; saldıranlardır.

Eğer Batı aklı küstahlıktan vazgeçebilseydi Hz Peygambere, Hz İsa'ya ve diğer peygamberler ve kutsallara  hakaret ederek sanat yaptığını zanneden Charlie Hebdı ve benzeri sefihleri eğitmenin yolunu tutardı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir