• DOLAR 32.333
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2280.994
  • ...
Mardin’de Z-Kütüphane açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin genelinde ilkokul, ortaokul ve liselerde oluşturulan ve zengin içerik yapısından dolayı z-kütüphane olarak isimlendirilen kütüphanelere bir yenisi daha eklendi.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında ÖNDER tarafından Mardin'de Artuklu Proje Anadolu İHL'ye Z- Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) kazandırıldı.

Z-Kütüphane; zekâ oyunları, okuma ve dinleme materyallerinin bir arada bulunduğu, sesli ve elektronik kitaplar gibi alternatif okuma seçeneklerinden öğrencilerin faydalanabildiği taşınılabilir raflarıyla, ahşap ve kumaş malzemelerle kaplanmış duvarlarıyla, estetik ve pedagojik açıdan uygun renkleriyle çocuklarda okuma alışkanlığı ve zevki uyandıran, onları kütüphaneye çekecek mekânlar şeklinde tasarlandı.

Kütüphanenin açılışı Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan, İl Şube Müdürü Murat Bağış, İlçe Şube müdürü Mehmet Ali As, Memur-Sen İl Başkanı Eyyüp Değer, İlim-Yayma Cemiyeti Başkanı Necmettin Başboğa, ÖNDER Başkanı Abdulsamet Yılmaz, Okul Müdürü Mehmet Ali Gümüş, öğretmen, öğrenci ve velilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Tören öncesinde Okul Müdürü Mehmet Ali Gümüş, okul hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Duyan’a bilgiler verdi.

Törende bir konuşma yapan Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Duyan, estetik ve ergonomik tasarımı nedeniyle öğrencilerin Z kütüphaneleri çok sevdiğini ve bu proje ile Z Kütüphane kurulumu yapılan okullarda okuma etkinliklerin yaygınlaştığını, z kütüphanelerin okuma kültürü kazandırmada önemli katkıları olduğunu söyledi.

Öğrencilerin yaşlarına uygun renkli mekânların öğrencilerde kitap okuma isteğini artırdığına dikkat çeken Duyan, “Klasik kütüphane anlayışından farklı olarak kurulan bu kütüphanelerimizde internet hizmeti, zekâ oyunları gibi aktivitelerle de öğrencilerimize hizmet verilmektedir. Bu sayede öğrencilerimiz burada kitap okurken ve araştırma yaparken keyifli vakit geçirmektedir." dedi.

ÖNDER Başkanı Abdulsamet Yılmaz ise dernek olarak imam hatiplilerle ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, Türkiye genelinde 500'e yakın derneği olan büyük bir sivil toplum kuruluşu olduklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Dernek olarak Türkiye'deki eğitimin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Geçen dönemlerde tüm Türkiye'de 200'e yakın z-Kütüphane açılışı yaptık. Bu dönemde de inşallah 250, Z-Kütüphane açmak için çalışmalar yürütüyoruz. Bunlardan biri de Mardin'de Z-Kütüphane kurduğumuz, çocukları kitapla buluşturduğumuz okullardaki eğitimin standardının bir anda geliştiğini ve dönüştüğünü görüyoruz. Her şeyi devletimizden beklemek doğru bir yaklaşım değil. Sivil toplum örgütü yaklaşımıyla hakikaten devlete katkı sağlayacak, destek verecek bir yaklaşımla bu projeleri hayata geçiriyoruz.”

Memur-Sen İl Başkanı Eyyüp Değer de kütüphanenin açılışında emeği geçenlere teşekkür ederek, zenginleştirilmiş kütüphane ile öğrencilerin hayal dünyasının daha da zenginleştiğini söyledi.

Değer, satranç, zekâ oyunları ve şiir etkinlikleri gibi sosyal etkinlik çalışmalarıyla bir kütüphaneden fazlası olan z-kütüphanelerde öğrencilere yaşlarına uygun renkli bir ortamda, hem okuyup hem de hayal dünyalarını geliştirme imkânı sunulduğunu ifade etti. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir