• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
Rus Uzman: Türkiye Karabağ'da durmayacak; sırada Kırım var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki zaferinin yankıları sürüyor. Eski bir Rus istihbarat albayı, analist Igor Strelkov, “Türkiye, Karabağ'da durmayacak. Sırada Kırım var” dedi.

Rusca yayın yapan YouTube kanalında konuşan Ayrılıkçı Donetsk Halk Cumhuriyeti (DPR) eski Savunma Bakanı Igor Strelkov, “Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'da Ermenistan'a yönelik askeri harekatlarının başarısı, Bakü'nün arkasında duran Türkiye'yi daha fazla fetihlere sevk edecektir. Ankara, Rus Kırım'ı hedef alabilir” dedi.

Strelkov'a göre, Türkiye'nin eylemleri Dağlık Karabağ Cumhuriyeti ve Transkafkasya sınırlarının çok ötesine geçiyor; Azerbaycan askerlerinin başarılı saldırıları, Türklerin etki alanlarını diğer bölgelere doğru genişletmeleri için geniş fırsatlar sunuyor ve doğrudan Rusya için tehditler oluşturuyor.

DPR'nin eski Savunma Bakanı ve analist Strelkov, “Türkiye Transkafkasya'ya giriyor ve oradan ayrılmayacak. Ve Transkafkasya'da kazandıktan sonra (ve Rusya Federasyonu'nun müdahalesi olmadan kesinlikle kazanacaklar), bundan sonra Türkler bir sonraki görevleri belirleyecek ve artık onları gerçekten saklamayacaklar” yorumunda bulundu.

Rus analist Strelkov, Türkiye'nin Karabağ'da durmayacağına ve Ankara'nın bir sonraki hedefinin Rusya Kırım olabileceğine inanıyor.

“Daha önce, Erdoğan'ın partisinden milletvekilleri, Kırım'ın Türk olması gerektiğini şeffaf bir şekilde ima etmişlerdi, ancak şimdi ülkenin cumhurbaşkanı bu söylemi benimsiyor” diyen Rus analist Strelkov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya'nın Kırım'ı Türkiye'den aldığı haksız anlaşmalardan daha önce bahsettiğini vurguladı.
Haberde, Ankara ile Kiev arasında Ukrayna'da Türk saldırı dronlarının üretimine yönelik anlaşmanın büyük önem taşıdığı belirtildi.

Türkiye ile Ukrayna arasındaki anlaşmaya dikkat çeken Strelkov ise, “Türkiye ile Ukrayna arasında askeri ittifakın yükselişine tanık oluyoruz” dedi.

Kaynak: Time türk - topcor.ru

Bu haberler de ilginizi çekebilir