• DOLAR 32.541
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2488.855
  • ...
TKDK’dan Elazığ için 18 yeni projeye 15 milyon hibe
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yılmaz, Elazığ depreminin ve ardından gelen pandeminin oluşturduğu olumsuzluğa karşı mücadele verdiklerini belirtti.

Yılmaz, "Yatırım tutarı 27 Milyon TL olan 18 yeni projemizle daha sözleşme imzalayacağız. Hibe tutarı yaklaşık 15 milyon TL olacak bu yatırımların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen IPARD II programı kapsamında duyurulan 9'uncu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında 18 yeni projeyle daha sözleşme imzalayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yılmaz, "9'uncu Başvuru Çağrı ilanı kapsamında kabul ettiğimiz projelerimizi açıklamaya devam ediyoruz. Bilindiği üzere daha önce birinci grupta yer alan 14 projemizin yatırımcılarıyla bir araya gelmiş ve sözleşmelerimizi imzalamıştık. 9. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında 18 yeni projeyle daha sözleşme imzalayacağız. Yaklaşık 27 milyon TL tutarındaki 18 yeni projemize inşallah 15 milyon TL hibe desteği sağlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

TKDK’nın hem deprem hem de pandemi sürecinde ekonomik olarak zor günlerden geçen Elazığ için can simidi konumunda olduğunu anımsatan Yılmaz, “Bilindiği gibi Elazığ 24 Ocak’ta büyük bir deprem yaşadı. Ardından tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci maalesef ekonomiyi ciddi anlamda bozdu. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yatırımcılara desteğini sürdüren TKDK olarak, IPARD II 9'uncu Başvuru Çağrı İlanında daha önce 14, şimdi de 18 olmak üzere toplam 32 projeye desteğimizi açıkladık. İnşallah açıklanan 4 adet besi, 10 adet kanatlı hayvan eti üretim tesisi, bir adet arıcılık ve 3 adet de Yenilenebilir Enerji (GES) projelerimizle en yakın zamanda sözleşme imzalayarak yatırımlarımızın bir an önce hayata geçmesini sağlayacağız." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir