• DOLAR 32.515
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2504.544
  • ...
Görme engelliler üniversiteye Telefon Kütüphanesi ile hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) 2013 kılavuzu ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için 8 adet deneme sınavı ekleyerek arşivini genişleten Telefon Kütüphanesi`nin sisteminde Türkçe bölümünden 318, Matematik bölümünden 218, Fen Bilimleri bölümünden 147 ve Sosyal Bilimler bölümünden 299 adet soru olmak üzere 1000`e yakın soru yer alıyor.

 

Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Lebin Ebru Çokişler, \"Telefon Kütüphanesi`ne son olarak eklediğimiz ÖSYS kılavuzu ve YGS deneme sınavları ile üniversite adayı olan görme engelli abonelerimizin üniversiteye hazırlanmasında katkı sağlayarak projemizi bir adım daha ileri taşımaktan dolayı çok mutluyuz\" dedi.

 

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu da, Telefon Kütüphanesi projesiyle ilgili olumlu geribildirimlerin her geçen gün arttığını belirterek, \"Bu projenin yepyeni ve çeşitli eserlerle gelişmesi en büyük dileğimizdir\" diye konuştu. GETEM ve Telefon Kütüphanesi projesinin en büyük amacının daha fazla görme engelli kişiye erişilebilir eserler sunabilmek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Barbarosoğlu, yeni eklenen her eserle birlikte bu amaca daha çok yaklaşacaklarını ve bilgiye erişim hakkına ulaşmada karşılaşılan güçlükleri de kademeli olarak aşmakta olduklarını belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir