• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Öğretmenlere `Başarılı Öğretme` için ipuçları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA-İznik Kılıçaslan İlk ve Ortaokulunda gerçekleştirilen ve toplantıya İznik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürkçü, Şube Müdürü Haşmet Yahya Kartoğlu ve İznik`te görev yapan öğretmenler katıldı.
 
Öğretmenliğin kutsal ve zor bir görev olduğunu vurgulayan Atilla Gülsar, eğitimde başarılı olan ülkelerin, ekonomi ve siyasette de başarılı olduklarını, bunun da öğretmenlerin çalışmalarına bağlı olduğunu söyledi.
 
Ülkelerin öğretmenlerine verdiği değer kadar geliştiğini ifade eden Gülsar, "Öğretmenlik basit bir meslek olarak görülmemeli. 15 Saat derse giren öğretmenin en az 30 saat hazırlık yapması gerekiyor. Dersini bitiren öğretmenin işi bitmiyor, dersin değerlendirmesini yapıyor. Ben inanıyorum ki öğretmenler hayallerinde bile öğrencilerini görüyor" dedi.
 
Öğretmenlere "Başarılı Öğretme" için ipuçları veren Atilla Gülsar, "Öğretmenlerin çalışmalarını planlı ve programlı sürdürmelerini, izleme ve değerlendirmeyi bilimsel yöntemlerle yapmalarını arzu ediyorum. Öğretmenlerimiz kendisini değerlendirmeli, her zaman gelişime açık olmalı, derslere hazırlık yapmadan girmemeli, anlattığı dersin sonunda öğrencilerden mutlaka geri bildirim almalı"ifadelerini kullandı.
 
Öğretmenlerden tüm öğrencilerini kendi çocukları gibi görmelerini isteyen Atilla Gülsar, "Öğrencilerimizin ve velilerimizin beklentilerine cevap verebilmeliyiz. Onlara hayata en iyi şekilde hazırlamalıyız. Hedefini belirleyebilen, kendisini ifade edebilen, problem çözebilen, ülkesine ve milletine yararlı bir nesil yetiştirmeliyiz" dedi.
(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir