• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
Üç yılıdır okulları kapalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır merkeze bağlı Tellikya köyünde Mayıs 2011 tarihinde bu yana okul zemini sağlam olmadığı gerekçesi ile okullarının kapalı olduğu iddia edildi. Köy halkı üç yıldır çocuklarının eğitim ve öğretimleri için her gün Diyarbakır şehir merkezine gidip geldiklerini belirterek, harabe haline gelen okullarının bir an önce, tekrardan yapılmasını istediler.

 

Okulun zemini sağlam olmadığı gerekçesiyle okullarının boşaltıldığını iddia eden köy sakinlerinden Abdurrahim Aslan, 2011 yılında bu yana çocuklarının köy okuluna gitmediğini belirterek, öğrencilerin Taşımalı Eğitim Sistemi ile Diyarbakır şehir merkezine gittiğini söyledi.

 

Çocuklarımızın hayatında endişeliyiz

Köylerinde sadece ilköğretime giden 204 öğrencinin olduğunu söyleyen, Abburrahim Aslan, Taşımalı Eğitim Sisteminin kendileri için endişeli ve tehlikeli olduğunu belirterek, \"Çocuklarımız şehir hayatına ayak uyduramadığı için çok sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntılarımızı, Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığa, Diyarbakır Valiliğine, Kaymakamlığa ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak dilek ve sıkıntılarımızı dile getirdik. Ama aradan geçen bunca zamana rağmen şimdiye kadar herhangi bir adım atılmış değildir\" şeklinde konuştu.

 

Verilen dilekçelere karşılık gelen cevapta, Toprak Reformu kapsamında okul inşaatına başlayacaklarını söyleyen Aslan daha sonra, \"Çocuklarımızın genel ahlaki davranışlarının değişeceğinde endişelerimiz vardır, bundan dolayı bir an önce köyümüze okul yapılmasını istiyoruz\" dedi.

 

Okul yapımı için şimdiye kadar herhangi bir adım atılmış değildir

Arap Ok ise, çocuklarının uzak yere gittiğinde dolayı hem masraflarının çok olduğunu, hem de çocuklarının gözlerinde uzak olduğundan, çocuklarını kontrol altına alamadıklarına dikkat çekti.

 

Çocuklarının hayatında endişe duyduklarını ifade eden Mehmet Uçar, \"Okulumuz bir an önce yapılsın, okulun yağılacağına dair bize hep süre veriyorlar. Ama maalesef şimdiye kadar herhangi bir adım atılmış değildir\" diyerek tepkilerini dile getirdi. (Osman İçli - Emrullah Araz / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir