• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursa`da şehitleri anma coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Yaptığı İslami faaliyetleriyle halkın teveccühünü kazanan Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından, İslam Şehitlerini Anma etkinliği düzenlendi. Programa konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş katıldı.
 
Bursa merkez Yıldırım ilçesinde bulunan Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi dikkat çekti. Molla Ali Arslan`ın okuduğu Kur`an tilavetiyle başlayan programda Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş konuşma yaptı. Konuşma öncesinde sunulan sinevizyon gösteriminde duygulu anlar yaşandığı ve birçok izleyicinin gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.
 
Müslüman önce kendisi inanacak şehit olduğuna
Programda konuşan Mehmet Göktaş geçtiğimiz günlerde Pakistan`da meydana gelen patlamada 80 kişinin yaşamını yitirdiği olayı hatırlatarak; "Şehadeti iyi anlamak lazım ama ne yazık ki, bugün Müslümanlar şehadet adına Müslümanların içinde namaz kıldığı camide canlı bomba eylemi gerçekleştiriyor. Kimileri de buna Amerikan ajanıdır falan diyor hayır değildir ne yazık ki öyle dar görüşlü insanlarımız var ki, Müslümanların içinde kendini patlatıp cennete gideceğini zannediyor"dedi.
 
Şehadeti öyle bir yaşamalıdır ki Müslüman, hem kendisi hem de çevresi ona gerçekten şehid oldu cennete gitti diyebilmelidir.
 
Bir numaralı şehitler i`lâ-yı kelimetullah için can verenlerdir
"Şehit çoktur" diyen Göktaş hoca; "Ama biz bir numaralı şehitlerden bahsedeceğiz onlar da sadece ve sadece Allah`ın kelimesi Allah`ın davası en yüce olsun diye i`lâ-yı kelimetullah için can verenlerdir bir numaralı şehitler. Mesela Hasan El Benna Mısır`da sadece bir öğretmendir. El-Ezher`de o kadar âlim vardır ama Allah şehadeti Hasan El Benna`ya nasip etmiştir. Bu da gösteriyor ki Allah şehadeti gerçekten yürekten isteyen ve bu uğurda çalışan kimselere nasip ediyor" dedi.
 
Onları dinleyince utanıyorum kendimden
İslam coğrafyasında can veren diğer şehitlerden kesitler sunan Göktaş hoca, "Coğrafyamızda doğuda güneydoğuda 25 bin Müslüman bir anda işkenceye alındı. Aylarca gözaltında kaldı ve bunların çoğu da anlatmıyor çektikleri sıkıntıları anlattıramıyoruz onlara anlattıklarında ise utanıyoruz kendimizden. Ben kendimden utanıyorum onları dinleyince neden daha önce tanımamışım bu güzel insanları diye utanıyorum. Kendim onları eleştirdiğim zamanlar geliyor aklıma utanıyorum kendimden" dedi.
 
İlahiyatçı Hasan Şenol`un seslendirdiği şiirden sonra İkra Tiyatro Ekibinin sahnelendirdiği Şehid Seyyid Kutup`un mahkemesi ve şehadeti sahnesi izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. İzleyenlerin gözyaşlarına hâkim olamadığı görülen tiyatro sahnesi büyük beğeniyle karşılandı.
 
Son olarak Grup İkra`nın seslendirdiği ezgilerle program son buldu.
(Zeki Aras - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir