• DOLAR 32.581
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2486.686
  • ...
TL'nin Dolar karşısındaki değeri arttı altında düşüş yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dolar/TL kuru yeni haftaya düşüşle başladı ve gün içinde bu düşüşünü sürdürdü.

Geçen haftayı 8,5153 seviyesinden kapatan Dolar/TL kuru, hafta sonu gerçekleşen yoğun haber akışının ardından Asya piyasalarındaki sığ işlemlerde 8,3790 seviyesinden işlem görmeye başladı.

Öğle sonrası işlemlerde yaşanan yüzde 5'lik düşüşün ardından kur 8.08'in altını gördü.

Yaşanan bu düşüşte, ABD seçimlerinde Demokrat aday Joe Biden'ın yeterli delege sayısı alarak ABD Başkanlığını kazanması etkili oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Bankası Murat Uysal Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle görevden alınarak yerine eski maliye bakanı Naci Ağbal getirildi. Ağbal, göreve gelir gelmez yazılı bir açıklama yaparak 19 Kasım'daki Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durumun gözden geçirileceğini ve tüm politika araçlarının kararlılıkla kullanılacağını belirtti. Bu açıklamanın da TL'nin, dolar karşısında değer kazanmasında etkili olduğu belirtiliyor.

Doların düşüşünde bir diğer etkili haber ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa etmesi haberi oldu. Albayrak sosyal medya hesabından sağlık nedenleri dolayısıyla istifa ettiğini duyurdu. Albayrak, açıklamasında "Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım." ifadelerine yer verdi.

Altın fiyatlarında sert düşüş

Pfizer'ın son çalışmalarında Coronavirus'e karşı yüzde 90 etkili bir aşı geliştirdiğine dair haberlerin ardından da altında ser bir düşüş yaşandı. Altın fiyatları ons başına 1,960 dolar civarında seyrederken aşı haberiyle birlikte yüzde 2.93 değer kaybederek 1,900 doların altına indi.

6 Kasım'da 540 TL'yi gören gram altın, dolar/TL kurundaki gerilemenin etkisiyle yüzde 5'e varan düşüş kaydetti.  Gram altın, 490 liraya kadar gerilerken çeyrek altın ise 850 liradan el değiştiriyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir