• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siyonist işgal rejimi zindanlarında kaç Filistinli gazeteci bulunuyor ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Basın mensuplarının haklarını gözetmeyi ilke edinen Filistin Gazetecilere Destek Komitesi, Filistinli gazetecilere yönelik hak ihlallerinin son zamanlarda artış gösterdiğini ve şu an itibariyle 26 gazetecinin siyonist işgal rejimi zindanlarında tutulduğunu belirtti.

Komite tarafından yapılan basın açıklamasında, işgal rejiminin gazeteci Büşra et-Tavil başta olmak üzere Filistinli gazetecileri esir alması kınandı.

Komite ayrıca, işgalcilerin, dün gece el-Bire sakinlerinden gazeteci Büşra et-Tavil'i, Nablus'un güneyindeki "Yitzhar" yolundaki bir kontrol noktasında alıkoyarak bilinmeyen bir yere götürdüğünü bildirdi.

İşlediği insanlık suçlarıyla gündemden düşmeyen siyonist işgal rejimi, zindanda 8 ay esir tuttuğu et-Tavil'i, geçen temmuz ayı sonunda serbest bırakmıştı.

Siyonist rejime bağlı sözde mahkemenin son olarak Filistinli bir gazeteci hakkında 10 ay hapis cezası verdiğinin hatırlatıldığı açıklamada, işgal rejiminin, Filistinli gazetecileri basın özgürlüğüyle ilgili uluslararası sözleşmelere aykırı şekilde askeri mahkemelerde yargıladığına yer verildi.

İşgal rejiminin sadece bu yıl içinde 64 Filistinli gazeteci hakkında idari tutukluluk ve alıkoyma kararı verdiğine işaret edilen açıklamada, gazetecilerin, idari tutukluk, müebbet hapis, psikolojik tacizler, yargılanmadan zindanlarda tutulmak, ev hapsi, tıbbi ihmal ve işkence gibi çeşitli ihlallere maruz kaldığına dikkat çekildi.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir