• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siirt'in tanınan âlimlerinden Mola Bedrettin Sancar'ın Covid-19 testi pozitif çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in tanınmış âlimlerinden Molla Bedrettin Sancar (95), yeni tip Coronavirus (Covid-19) şüphesi nedeniyle özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan kontrollerinde Covid-19 testi pozitif çıkan Sancar'ın yaşından dolayı hastanede tedavi altına alınmasına karar verildi.

Babasının sağlık durumu ile ilgili İLKHA'ya bilgi veren Medeni Sancar, şöyle konuştu:

Babam, Mola Bedrettin Sancar'ın geçen hafta grip aşısının da yaptık ama birkaç gün sonra hastalık belirtileri göstermeye başladı. Bu nedenle kontrol amaçlı hastaneye götürdüğümüzde Covid-19 testi pozitif çıktı. Babamın yaşından dolayı hastanede kalması uygun görülürken Covid-19 testi pozitif çıkan 2 kardeşim de evlerinde karantina altına alındı. Hamdolsun babam Mola Bedrettin Sancar'ın sağlık durumu iyi, kardeşlerimin de tedavileri evde devam ediyor.

Molla Bedrettin Sancar kimdir?

1959 yı­lın­da Til­lo'da Şeyh İs­ma­il Fa­ki­rul­lah Ca­mi­i'n­de imam-ha­tip ve ced­di Şeyh Mus­ta­fa El-Fa­ni Haz­ret­le­ri­nin med­re­se­sin­de mü­der­ris ol­du.

Bü­yük Ve­li Şeyh Ce­mil Haz­ret­le­ri­nin ya­kın il­gi ve tak­di­ri­ni al­mış olan Mol­la Bed­red­din Sancar'a bu bü­yük zat tarafından ir­şad se­lâ­hi­ye­ti veril­miş ise de ir­şad va­zi­fe­si­nin en iyi yolunun ilim okut­mak olduğu bilinciyle yüz­ler­ce ta­le­be­ye di­ni ilim okut­tu, bir kıs­mı­na da ica­zet ver­di.

Til­lo'da yak­la­şık ola­rak 13 yıl fah­rî mü­der­ris­li­ğinin ya­nı­ sı­ra, res­mi hiz­met gör­dük­ten son­ra 1971 yı­lın­da Si­irt Ulu Ca­mi­i'ne ta­yin edil­di. O gün­den bu ya­na ilim hiz­me­ti­ni de­vam et­tir­mek­te­dir. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir