• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yaralı halde bulunan yavru kartal evcilleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Sıddık Akyel, yavruyken yaralı halde bulduğu kaya kartalını iyileştirdikten sonra yaklaşık bir yıldır besliyor.

Kartalı doğaya bıraksa da kartal tekrar Akyel'in yanına geliyor. Sürekli aynı yere konan kartal ile Akyel'in dostluğu, görenleri şaşırtıyor.

Ağırlığı 4 kilogram olan kartal, gündüz beslemek için doğada dolaşırken akşam saatlerinde Akyel'e ait kulübenin çatısına konuyor.

Kartalın doğada dolaşıp tekrar yanına geldiğini ifade eden Akyel, “Kaya kartalını yavruyken burada buldum. Annesini bulamadık, bizde tedavi edip iyileştirdik. Normalde vahşi bir hayvan. Şu an yanımızda evcilleşmiş, evcil bir hale gelmiş. Yanımızda durabiliyor, alabiliyoruz. Doğada dolaşıyor, istediği yere gidiyor. Her hangi bir bağlama söz konusu değil, biz doğaya bırakıyoruz ama akşamüstü bir bakıyoruz ki kulübünün üstünde duruyor. Yani gündüz doğada geziyor, akşam olduğunda da tekrar yerine geliyor. Geliyor çatının üstüne konuyor. Yanımdan ayrılmıyor. Bizde et vererek beslemeye çalışıyoruz.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir