• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
Filistin’i desteklemek dini bir vecibedir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahmed er-Raysuni, Kudüs ve Filistin'e Destek İçin Uluslararası Koalisyon ve Türkiye-Alemi İslam İlişkileri Merkezi'nin (TAİM) "Kudüs Emanet, Normalleşme İhanettir" sloganıyla düzenlediği 1. Beytu’l Makdis Öncüleri Konferansı'nın ikinci gününün ilk oturumuna telekonferans yöntemiyle katıldı.

Bazı şahıs ve ülkelerin siyonizm şemsiyesi altına girdiğine dikkat çeken er-Raysuni, “İşbirlikçiler, Yahudilere hizmetkar olmak için can atıyor. Aslında bizler barışa karşı değiliz. Ne var ki normalleşme taraftarı işbirlikçiler, suç işlemek, masum insanları katletmek ve hak ihlalinde bulunmakta israil’i cesaretlendiriyor.” dedi.

Siyonist işgal rejimi ile ilişkileri normalleştirmenin bölgedeki barışı baltaladığını vurgulayan er-Raysuni, “Barış, hak sahiplerine hakları teslim edildiğinde ancak mümkün olabiliyor.” ifadelerine yer verdi.

İşgal altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Allah’a iman eden bütün Müslümanların ortak davası olduğunu hatırlatan er-Raysuni, “Batılı ülkeler, işgalci israil rejimine sınırsız destek verirken biz Müslümanlar Filistin halkı için neler yaptık? Gözü dönmüş Siyonistlerle mücadelesinde Filistin halkını yalnız bırakmak caiz olmamanın ötesinde insani de değildir.” şeklinde konuştu.

Er-Raysuni, herkesin elinden geldiği kadarıyla Filistin davasını desteklemekle mükellef olduğunu aktararak, “Müslümanlar kudretlerinin onda birini kullansalardı Filistin’i çoktan özgürlüğüne kavuşturmuşlardı.” değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir