• DOLAR 32.365
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2324.938
  • ...
Van'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar: Hazreti Fatıma" temalı program düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İnsanların bir araya gelemediği pandemi sürecinde, programlarını sosyal medya platformlarına taşıyan Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörlüğü, "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar: Hazreti Fatıma" konulu programı Peygamber Sevdalıları Vakfı Youtube hesabı üzerinden canlı yayınla gerçekleştirdi.

 

Sosyal medya üzerinden gerçekleşen program 7 Kasım 2020 saat 20.30'da başladı ve yaklaşık bir saat sürdü.

Sunuculuğunu Mustafa Öztunç'un yaptığı program, Said Tink Hoca'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam eden program, Eğitimci Levent Dalgın'ın konuşması ile sürdü.

Dalgın yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimiz'in kızı Hazreti Fatıma'ya olan bağlılığından ve Efendimizin başına gelen eziyetlerden bahsetti.

Peygamber Efendimiz'in ziyadesiyle eziyet ve hakaretlere maruz kaldığını, buna rağmen davasından geri adım atmadığını hatırlatan Dalgın, Müslümanlar olarak bizim de ailece İslam davasına sahip çıkmamız ve bedel ödemekten korkmamız gerektiğini belirtti.

Musibetlerin en büyüğünün Peygamber Efendimiz tarafından çekildiğini ifade eden Dalgın, şunları söyledi:

Rahat koltuklarımızda oturarak İslam davasının muzaffer olmasını beklemek abesle iştigal değil midir? Peygamber Efendimiz'in ardı sıra yürüdüğümüzü iddia edeceğiz, ama başımıza hiçbir musibetin gelmesine tahammül etmeyeceğiz, hiç çaba sarf etmeyeceğiz. Bu mantıklı mıdır acaba? Kendimizle beraber ailemizi bu davaya kurban etmeyeceğiz, ama bu davanın muzaffer olmasını bekleyeceğiz... Bu Beyhude bir iş olmaz mı? Eğer Peygamber Efendimiz'in ardı sıra yürüyorsak, bu dava için bedel ödemeli ve fedakârlık yapmalıyız. Bunu sadece bizler değil ailemizle beraber yapmalıyız.

"Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras aziz İslam davasıdır"

Dalgın, "Çocuklarımız bizim yan gelip yatmamıza değil, çalışmamıza şahit olmalıdır. Şahit olmalı ki; Resullullah Aleyhissalatu Vesselam'dan sonra kızı bu davayı nasıl omuzladıysa, torunları ve ceddi bu davayı nasıl omuzladıysa, bizim çocuklarımız da bize bakarak bu davayı omuzlayabilsinler. Bir babanın çocuğuna bırakabileceği bundan daha büyük bir miras olabilir mi? Peygamber Efendimiz'in mirası Kur'an, Sünnet ve bu aziz İslam davası değil miydi? Öyleyse bizim de çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras bu yüce ve şerefli İslam davasıdır." dedi.

Program, Hazreti Fatıma ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösteriminden sonra Mustafa Öztunç'un yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir