• DOLAR 32.597
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2498.61
  • ...
Siyonist işgal rejimi ile normalleşen BAE'de alkol tüketimi serbest hale getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devlet Başkanı Halife bin Zayid al Nahyan, kişisel statü ve medeni ilişkiler yasalarında bazı değişiklikler yapılmasına onay verdi.

Yasa değişikliğinin amacı olarak yabancı yatırımcıların ülkeye çekilmesi ve ülkede yaşayan insanların hayatının kolaylaştırılması gibi trajikomik gerekçeler gösterilirken, düzenlemenin siyonist işgal rejimi ile yapılan sözde normalleşme anlaşmalarından sonra gelmesi ise dikkat çekti.

Bu adımlarla daha önce suç kabul edilen bazı gayri İslami fiiller suç olmaktan çıkarıldı. Örneğin alkol tüketimi suç olmaktan çıkarılarak izin verilen alanlarda bu fiili işleyenler hakkında artık herhangi bir yasal işlem yapılmayacak.  Aynı zamanda, değişiklik ile her emirliğe konu ile ilgili kendi yasal düzenlemesini yapma hakkı tanındı.

BAE, alkol tüketiminin yasal hale getirilmesi ile ilgili ilk adımı 2018 yılında atmış, lisans verilen kişilerin mübarek gün ve geceler dahil her zaman bu fiili işleyebilmesinin önü açılmıştı.

Ülkede daha önce işyerleri, bir şahsa alkol satmadan önce kişinin alkol kullanma lisansının olup olmadığa bakmak zorundaydı. Yapılan değişiklikle bu zorunluluk ortadan kaldırılmış oldu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir