• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;


DİYARBAKIR MEDYA: \"İSRAİL`İ KALBİNDEN VURDUK\"
Filistin ve Gazze`deki son durum ile ilgili bilgi veren Filistin İslami Cihad Hareketi`nin Gazze Siyasi Büro Şefi Muhammed El Hindi, uluslararası güçlerin desteğini alan İsrail`e karşı imanlarıyla direndiklerini belirterek, son Gazze savaşında İsrail`i kalbinden vurmayı başardıklarını söyledi.


DİYARBAKİR HABER GAZETESİ: TERÖRE FON SAĞLAYANA 10 YILA KADAR HAPİS CEZASI VERİLECEK
Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun`a göre teröriste veya terör örgütlerine fon sağlayan veya toplayanlara, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka suç oluşturmadığı takdirde 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilecek. Suçun, yabancı bir devlet veya uluslararası kuruluş aleyhine işlenmesi halinde, soruşturma ve kovuşturma yapılması, Adalet Bakanı`nın iznine bağlı olacak.


GÜNEYDOĞU EKSPRES: BAŞBAKAN: LÜTFEN SİLAHLARI GÖMÜN
Mardin ziyaretinde halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kolay olanın savaş, zor olanın barış olduğunu söyleyerek, \"Lütfen artık silahları gömün\" dedi.


HABER DİYARBAKIR ORG: KAPIMIZ TÜM DİYARBAKIRLILARA AÇIK
Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUM-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Aksu derneğin amacının kentin tanıtımı, ulusal ve uluslararası medyada Türkiye ve dünya kamuoyuna tanıtmak olduğunu söyleyerek \"Bunun yanı sıra tarihimizi, kültürümüzü ve müziğimizi, folklorumuzu yaşatmak için proje üretmek amacıyla yola çıktık\" dedi.


HABER DİYARBAKIR: 5084 SAYILI YASANIN UZATILMASIYLA İLGİLİ ÇALIŞMA VAR
Siirt milletvekili Afif Demirkıran, 2012 sonu itibariyle sona eren ve birçok işverenin işçi çıkarmasına sebep olan 5084 Sayılı Yasanın yeniden uzatılmasıyla ilgili çalışma yapıldığını söyledi.


DİYARINSESİ: SİGARA DENETİMLERİ DEVAM ETTİRİLMELİ
Diyarbakır Halk Sağlığı İl Müdürlüğünde incelemelerde bulunan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, sigara denetimlerinin devam etmesi gerektiğini belirtti.


DİYARBAKIRSÖZ: ERDOĞAN: GENÇLİK KOLLARI DÖKÜLÜYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Mardin İl Danışma Meclis`indeki konuşmasında \"Mardin`in Diyarbakır gibi olmasını istemiyorsak çok çalışmamız gerekiyor\" dedi. Erdoğan`ın partililere sorduğu sorular sırasında ise ilginç bir diyalog yaşandı.


YENİ YURT GAZETESİ: ALLAH RIZASINI KAZANMAK İÇİN BİR ARAYA GELEN GÖNÜLLÜLER
Kızılay Diyarbakır Şubesi olağan toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda bir konuşma yapan Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay`da çalışan herkes, Allah rızasını kazanmak için bir araya gelen gönüllüdür dedi.


DİYARBAKIR YENİGÜN: BU TARİFLER EKMEK İSRAFINI ÖNLER
Tazeliğini kaybetmiş ekmekleri çöpe atmak yerine, lezzet şölenine dönüştürmek için çok sayıda tarif bulunuyor. Evde bayatlayan ekmek, tatlıdan tuzluya Vişneli Tirit, Bademli Ekmek Dilimleri, Ekmek Kavurması gibi onlarca tarifle sofraların süsü olabilir.


GAZETE DİYARBAKIR: ANANAS, KİVİ, DOMATES
Kentte faaliyet yürüten yerel markaların kentin ekonomik dinamiğine sağladığı katkıyı göz ardı etmemek gerekir. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir