• DOLAR 32.475
  • EURO 34.568
  • ALTIN 2477.38
  • ...
KUDÜS EMANETTİR NORMALLEŞME İHANETTİR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Kudüs ve Filistin’e Destek İçin Uluslararası Koalisyon ve Türkiye-Alemi İslam İlişkileri Merkezi’nin (TAİM) “Kudüs Emanettir. Normalleşme İhanettir” sloganıyla düzenlediği 1. Beyt-ül Makdis Öncüleri Konferansı dün sona erdi. HAMAS lideri İsmail Heniyye’nin de katıldığı etkinliğe İslam aleminin farklı bölgelerinden önemli şahsiyetler katıldı.

“TRUMP YOK OLDU AMA KUDÜS YOK OLMAYACAK”

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye Birinci Beytu’l Makdis Öncüleri Konferansında yaptığı konuşmada, Trump’ın siyaset sahnesinden silinmesi ihtimalinin konuşulduğu bir zamanda gerçekleştiğine dikkat çekerek, “Filistin meselesini tasfiye etmek isteyen bu adam (Trump) yok oldu ama Kudüs yok olmayacak.” dedi.

Siyonist işgal rejimiyle varılan normalleşme anlaşmalarına karşı çıkmaya çağıran Heniyye, “Normalleşme, İslam ümmetinin vicdanını yansıtmıyor. Filistin emanet, normalleşme ise nedamettir.” diye konuştu.

Heniyye, İslam ümmeti içerisinde yaşanan çatışmalara son verilip ortak düşman Siyonist işgal rejimine karşı tek vücut mücadele edilmesi çağrısı yaptı.

Siyonist işgal rejimiyle barış müzakerelerine dönme konusunda yeniden siyasi yanılsamalara düşülmemesi gerektiğini vurgulayan Heniyye, ABD’nin “Siyonist Rejim” konusundaki değişmez politikalarının farkında olduklarını kaydetti.

KUDÜS, FİLİSTİN'İN EBEDİ BAŞKENTİDİR

Konferansa katılan Güney Afrika’daki ırkçılık karşıtı lider Nelson Mandela’nın torunu Mandla Mandela ise Filistin halkının, en zor zamanlarında Güney Afrika halkının yanında olduğunu ve ırkçılığı durdurmak için tüm uluslararası forumlarda ona destek verdiğini vurguladı.

Siyonist işgal rejiminin işgaline karşı direnen Filistin halkının yanında olduklarını belirten Mandela, “Kudüs, Filistin’in ebedi başkentidir. Kudüs satılık değildir ve Filistinlilerden başkasının da olmayacaktır.” Dedi.

Mandela, Siyonist işgal rejimiyle normalleşme anlaşmaları yapanların ve bunları destekleyenlerin, Filistin ve Kudüs’ün semavi dinlerde taşıdığı önemin farkında olmadığını kaydetti.

Başta Arap ülkeleri olmak üzere Siyonist işgal rejimiyle normalleşme sürecine katkıda bulunanlara seslenen Mandela, “Sizler, ABD ve Filistin halkını öldüren ırkçı ‘israil’e boyun eğdiniz. Trump gibi sizin de sonunuz gelecek.” Diye konuştu.

Mandela, Siyonist işgal rejimi haritadan silinmeden, Filistinliler vatanlarına dönmeden ve israil Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ondan önce gelen liderler hesap vermeden bölgede barışın söz konusu olmadığını dile getirdi.

FİLİSTİN BAĞIMSIZLIĞINA KAVUŞANA KADAR GÜNDEMİMİZDEN DÜŞMEYECEK

Kudüs ve Filistin’in tarihi konumunun çok değerli olduğunu ve bu toprakların bağımsızlığına kavuşana kadar gündemlerinden düşmeyeceğini vurgulayarak konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, son 100 yıldır İslam âleminden kan ve gözyaşının eksik olmadığını söyledi.

Siyonist rejimin işgalleri, Filistinlilerin sürgünleri, topraklarından kovulmaları, katledilmeleri, hürriyet ve özgürlüklerinin ellerinden alınmalarının dünyadaki egemen güçler tarafından engellenemediğini belirten Turan, "yüzyılın anlaşması" olarak adlandırılan ihanet anlaşmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir