• DOLAR 32.537
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2435.551
  • ...

BİTLİS - Bitlis`te bir mevcut durum analizi çalıştayı gerçekleştiren DAKA, daha sonra ilçe ziyaretlerinde bulundu. Van`dan sonra Bitlis iliyle devam eden yoğun programlar Muş ve Hakkâri illerini de kapsayacak.


TRB2 Bölgesi olarak adlandırılan Van, Bitlis, Muş ve Hakkâri illerini kapsayan DAKA, 2014-2023 Bölge Planı çalışmaları çerçevesinde hizmet yürütmeye devam ediyor. Van ve ilçelerinde eğitim programları, çalıştaylar, toplantılar, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör ziyaretleri Bitlis ilinde ve ilçelerinde de devam etti.


Bitlis`e adeta uzmanlarıyla çıkarma yapan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Tatvan`da kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, işletmeler, sivil toplum örgütleri ve çeşitli kesimlere ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlerde uzmanlar notlar adlı, incelemelerde bulundu, karşılıklı görüş alışverişleri ile Bitlis`in röntgeni çekildi, sorun ve eksiklikler tespit edilmeye çalışıldı.


Durum analizi çalıştayına yoğun ilgi
Tatvan ziyareti sonrası Bitlis`te özel bir Otelde Mevcut Durum Analizi Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştaya Bitlis Valisi ve DAKA Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Yurdakul, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, DAP (Doğu Anadolu Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Bitlis Eren Üniversitesi akademisyenleri, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


\"Bölgeyi 2023`e hazırlıyoruz\"
Açılışta bir konuşma yapan DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, \"Bu bölge toplantılarında sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ajansımızın 2014-2023 Bölge planı hazırlıkları sürüyor. Amacımız, bölgeyi ekonomik, iktisadi, kalkınma, sosyal ve kültürel tüm alanlarda 2023 Türkiye`sine hazır hale getirmek, kalkınma ve istihdamda arzu edilen seviyeye çıkarmaktır\" diye konuştu.

Bitlis Valisi ve DAKA Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Yurdakul ise \"Bu toplantılar geleceğe dair projeksiyonlar yapmamıza vesile olacaktır. Gerçekçi ve realist bir planlamanın gelecekteki bölge ve havza kalkınmasına ciddi katkılar sunacağını düşünüyorum. Bu ilgi ve alaka beni memnun etti. Bu ilginin devamını diliyorum\" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından DAP Eylem Planı kapsamında küçük bir sunum yapıldı ve daha sonra 7 farklı sektörel çalışma gurubu, ayrı ayrı toplantılar gerçekleştirdi.


Toplantılarda bölgenin tarım, sosyal ve kültürel yaşam, turizm, enerji, çevre, iktisadi durumu hakkında kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve sektör temsilcileriyle bilgi alışverişinde bulunuldu. (Murat Dalgın-İLKHA)