• DOLAR 32.566
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2330.294
  • ...
KPSS 2020’de puanlar yanlış mı hesaplandı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

KPSS 2020 sonuçları 22 Ekim’de açıklandı. Sınav sonuçlarını gören binlerce aday şoke oldu. Adaylar, sınavda doğru işaretlediğini düşündüğü soruların cevap anahtarında yanlış olduğunu gördü. Sonuçlarına itiraz eden adaylar ÖSYM’den gerekli cevabı bulamadı. Şimdi binlerce genç ÖSYM’den bu durumun düzeltilmesini bekliyor.

“YETKİLİLERİ VİCDANLI OLAMAYA DAVET EDİYORUM”

Gazetemize ulaşan adaylar, yaşadıkları mağduriyeti anlattı. Puanlarının beklediklerinden düşük olduğu için büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını belirten adaylar bir çözüm bekliyor. Adaylardan Ceren, İşaretlemediğim sorular optiğimde işaretlenmiş. Buna çok eminim. Benim kitapçığımda doğru cevabı E olan bir sorunun ÖSYM’nin kitapçığına göre doğru cevabı B. Ama şıkların yerleri değiştiği için ben bu soruyu yanlış işaretlemiş gibi görüyorum. Bunlar gibi nicesi ve bir yıl emek verdiğim bin bir ümitle girdiğim sınavımın sonucu hüsran yaşadım. Sadece vicdanlı olmaya davet ediyorum yetkilileri.” dedi.

Halil adlı bir diğer aday ise yaşadığı mağduriyeti şu şekilde anlatıyor: “Diğer binlerce arkadaşım gibi optiğimde işaretlediğim şıklar ÖSYM’nin açıkladığı optikte farklı olarak gözüküyor. Benim işaretlediğim sorular ve şıklar farklı, ve bununla ilgili dilekçelerimi sundum. Fakat ÖSYM kulağının üstüne yatıyor. Hakkettiğimiz puanların daha aşağısında puanlar geldi. Normalde derece yapacak puan gelmesi gerekiyordu.”

“ÖSYM DOĞRU YAPTIĞIMIZ SORULARI "YANLIŞ" ŞIKKI İŞARETLEDİĞİMİZİ VARSAYMIŞ”

Türkçe Öğretmenliği Bölümünden sınava giren adaylardan Ali ise ,”KPSS 2020 Lisans sınavının 3 oturumunda da 24 netim eksik. Doğru yaptığımız onlarca soru, "yanlış" olduğu kabul edilmiş. Benim gibi binlerce mağdur var. ÖSYM'nin bilinçli veya bilinçsiz olarak yaptığı bu büyük hatanın sebebi ise şudur: Sınav esnasında bize verilen şahsi kitapçıklarımızdaki şıkların yeri farklı iken, ÖSYM'nin kendi sitesinde yayımladığı "Soru Kitapçığı"ndaki şıkların yeri farklı. Bu açıdan, sonuçlarımızı bizim şahsi kitapçığımızla değil, kendi temel kitapçıklarıyla hesaplamışlar. Örneğin:2+2 =4 cevabı şahsi kitapçığımızla A şıkkında ise, ÖSYM'nin yayımladığı kitapçıkta C şıkkında. ÖSYM bu açıdan doğru yaptığımız soruları, yanlış kitapçıkla ölçmüş ve bizim de "yanlış" şıkkı işaretlediğimizi varsaymış.” diyerek yapılan mağduriyeti dile getirdi.

TEK TALEP: HAK ETTİĞİMİZ PUANLARI ALMAK İSTİYORUZ

Gazetemize görüşlerini, yaşadıkları mağduriyeti anlatan onlarca memur adayı daha var ve hepsnin ortak bir talebi var: Kitapçıklarının ve cevap kağıtlarının yeniden incelenerek hakkettikleri puanları almak. Adaylar, ÖSYM’nin ilgisizliğinden de oldukça şikayetçi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir