• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Gizli tansiyon nedeniyle gözlerini kaybeden 6 çocuk babası yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan Kaçar, geçen yıl Ramazan ayında oruca hazırlanmak ve sahur yapmak için uyandığında bir gözünün görmediğini diğer gözünün ise çok az gördüğünü fark etti. Sabah erkenden hastaneye giden ve gizli tansiyon nedeni ile kör olduğunu öğrenen Kaçar'ın bütün dünyası yıkıldı. Çünkü 6 çocuğu daha küçük ve kendilerine bakacak kimseleri de yoktu.

 

Alan Mahallesinde ikamet eden Kaçar ailesi, yaklaşık 3 aydır ev kirasını ödeyemiyor ve komşularının desteği ile çocuklarının geçimini sağalabiliyor. Bir an önce bu ailenin hakları olan sosyal desteğin verilmesi gerektiğini belirten Umut Kervanı Derneği Başkanı Ramazan Tokdemir, hayırseverlere de yardım çağrısında bulundu.

"6 sefer ameliyat olmama rağmen bir gözümü kaybettim"

6 sefer ameliyat olmasına rağmen bir gözünün kurtarılamadığını ifade eden Mehmet Kaçar, doktorların diğer gözünün de kör oama riskinin bulunduğunu söylediğini belirtti.

"Geçen yıl Ramazan ayında gece uyuduktan sonra sahur vakti kalktığımda bir gözümün   görmediğini fark ettim." diyen Kaçar, "Sabah Siirt Devlet Hastanesine gittim, göz doktoru bana yüksek tansiyondan dolayı göz içinde bulunan sinirlerin yırtıldığını, bu nedenle bir gözümü kaybettiğimi söyledi. Beni Adana'ya sevk ettiler ama yol paramız olmadığı için gidemedim. Daha sonra Van Araştırma Hastanesine sevkim yapıldı. 6 sefer ameliyat olmama rağmen bir gözüm kurtarılamadı. Diğer gözüm ise yüzde 50 görme yetisini kaybetti ve tamamen kör olma riskim var." dedi.

"Hiçbir iş yapamıyor dışarı da çıkamıyorum, çocuklarım perişan haldeler"

Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu'na seslenen çaresiz baba Kaçar, çocuklarım benden okul için para istiyorlar ama veremiyorum, bu nedenle de okula gitmiyorlar." dedi.

Kaçar, "Sadece bir gözüm yüzde 50 oranında görüyor ama güneşte ışık vurduğunda göremiyorum. 6 ay önce ticaret yapmak için ortaklaşa bir transit aldım ama bu olay başıma geldikten sonra o da bitti. Hiçbir iş yapamıyorum, dışarı da çıkamıyorum. 6 çocuğum var, 5'i okula gidiyor. Komşuların yardımı ile geçiniyorum, son 3 aydır evin kirasını da ödeyemedim. Siirt Valisine buradan çağrım bana ve çocuklarıma sahip çıksın, hiçbir geçim kaynağım yok. Okuldan para istiyorlar ama çocuklarıma para veremediğim için okula gitmiyorlar."

"Eşim 6 aydır Van Araştırma Hastanesinde tedavi oluyor"

Eşinin Ramazan ayında bir gözünü kaybettiğini ve 6 aydır da sürekli Van Araştırma Hastanesinde tedavi olduğunu belirten Avniye Kaçar, yaşadıkları mağduriyeti şu şekilde anlattı:

"Eşim 5-6 sefer ameliyat oldu ama bir gözünü tamamen kaybetti, diğer gözü ise yüzde 50 oranında görüyor ama onu da kaybetme riskiyle karşı karşıya. Doktorlar diğer gözünü de kaybedebilir diyorlar. Doktor, gizli tansiyonunun olduğunu söyledi. Eşimden başka çalışanımız yoktu, şimdi ise çok perişan ve zor haldeyiz. 2-3 aydır ev kirasını ödeyemiyoruz, uzun süredir çocuklarıma elbise alamıyorum, eğer komşularım bir şeyler verir ise onları giydiriyorum. Geçen bayramda da çocuklarıma elbise alamadım. 2 aydır çocuklarıma tavuk eti yediremiyorum, komşularım verse yiyor, vermeseler yiyemiyoruz. Allah komşularımdan razı olsun, Umut Kervanı, kırmızı et ve gıda kolisi getirdi, onlara teşekkür ediyorum."  

"Bu aile kendini ifade edemediği için şimdiye kadar kimse bunlardan haberdar olamamış"

Ailenin çok mağdur olduğunu ve kendilerini ifade edemedikleri için de uzun bir süre kimsenin durumlarından haberdar olamadığını dile getiren Siirt Umut Kervanı Derneği Başkanı Ramazan Tokdemir, hayırseverlerden yardım çağrısında bulundu.

Tokdemir, "Bir gönüllümüzün vesilesiyle aileden haberdar olduk. Ailenin evine yaklaşık 3-4 aydır tavuk eti bile girmemiş, hayırsever kardeşlerimize bu aileye el uzatılması çağrısında bulunuyoruz. Bu aile kendini ifade edemediği için şimdiye kadar kimse bunlardan haberdar olamamış, gönüllümüz olmamış olsaydı bizim de haberimiz olmayacaktı. Bir gözünü kaybeden kardeşimiz daha önce bir transit alarak ticaret yapmak istemiş ama şu anki durumundan dolayı iş yapamaz haldedir. Biz bu aileye Allah için sahip çıkılmasını istiyoruz. Siirt Valiliğine şu çağrıda bulunuyor ve diyoruz ki, bu aileye bir an önce yardım edilsin sosyal hakkı neyse verilsin. Çünkü bu aile şimdiye kadar bir sosyal haktan faydalanmamış." şeklinde konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir