• DOLAR 32.557
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2428.535
  • ...
Libya Devrimin 2. Yılını Kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sokak ve caddelerinin 1951`de kabul edilen bağımsızlık bayraklarıyla süslendiği Trablus, Bingazi kentlerinde halk, 42 yıllık Muammer Kaddafi rejiminin sona erdiği devrimin ikinci yıl dönümünü, Libya ulusal marşı ve şarkılar eşliğinde kutladı.

Yediden yetmişe halkın yoğun katılım gösterdiği ve geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gösterilerde, ``Özgür Libya``, ``Yaşasın Libya`` ve ``Allah büyüktür `` sloganları atıldı.

Havai fişek ve meşalelerin kullanıldığı kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu. Hava kuvvetlerine ait savaş uçakları ve helikopterlerin gösterisi ise tarafından ilgiyle izlendi.

Bazı Libyalılar taşıt konvoyları oluşturup şehir turu gerçekleştirirken, askerler de araçlarının üzerinde dans etti. Gösterilere sahillerdeki gemiler de siren çalarak eşlik etti.

Geleneksel kıyafetlerle süslenmiş atlar ve bando takımının geçiş gösterisinin ardından meydana kısa bir ziyaret gerçekleştiren Libya Başbakanı Ali Zeydan, halkla selamlaşmasının ardından ayrıldı.

Ambulanslar ve itfaiye araçlarının hazır bekletildiği meydanda gösterilerin başlamasından bu yana herhangi olumsuz bir gelişme yaşanmazken ülke genelindeki kutlamalar devam ediyor.


 

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir