• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
"Birinci Beyt-ül Makdis Öncüleri Konferansı" başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mescid-i Aksa'dan canlı bağlantı ile Şeyh Majd Al Hadmi'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Birliği Genel Sekreteri Dr. Akram el- Adlouni (Ekrem Adluni) açılış konuşması gerçekleştirdi.

Konferansın asıl amacının Kudüs ve Filistin olduğunu belirten el-Adlouni, Filistin ve Kudüs'ün büyük bir işgal altında olduğuna vurgu yaparak Kudüs'ün özgürlüğü için birlik olunması çağrısında bulundu.

İslam coğrafyasının doğusuyla batısıyla tek ümmet olduğunu vurgulayan Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Birliği Başkanı Dr. Hamam Saeed, Filistin ve Gazze halkının; kadınıyla erkeğiyle, yaşlısı ve çocuğuyla hep birlikte Kudüs için kıyama kalktıklarını söyledi.

Düzenlenen konferansta "Yüzyıl Antlaşması ve Bölgede Yaşanan Olaylar" başlığı altında bir konuşma gerçekleştiren HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Kudüs'e azim ve kararlılıkla sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Kudüs ve Filisitin'in tarihi konumunun çok değerli olduğunu ve bu toprakların bağımsızlığına kavuşana kadar gündemlerinden düşmeyeceğini vugulayarak konuşmasına başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, son 100 yıldır İslam âleminden kan ve gözyaşının eksik olmadığını söyledi.

Turan, "Filistin 1517'de fethedildikten sonra 1917'ye kadar yaklaşık 400 yıl ecdadımızın hâkimiyeti altında kaldı. Bu süre içerisinde Filistin'de adalet ve merhametle yönetimini sürdürmüştür. Sonraki süreçte 103 yıldır İngiltere'nin sömürüsü altında olan Filistin'den kan, gözyaşı ve acı maalesef bitmiyor. Son 100 yıllık süreçte gelinen noktayı konuşmamızın kimseye faydası yok. Ancak ibret alınması ve aynı hataların tekrar edilmemesi adına tefekkür edilmesi gerekir. Böylece inşallah önümüzdeki dönemi kurtarmış oluruz." dedi.

Siyonist rejimin işgalleri, Filistinlilerin sürgünleri, topraklarından kovulmaları, katledilmeleri, hürriyet ve özgürlüklerinin ellerinden alınmalarının dünyadaki egemen güçler tarafından engellenemediğini belirten Turan, "yüzyılın anlaşması" olarak adlanadırılan ihanet anlaşmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Uluslararası Birinci Beyt-ül Makdis Öncüleri Konferansı, 8 Kasım Pazar günü yapılacak farklı oturumlarla son bulacak. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir