• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Başörtülü öğretmene hakaret eden Atak'lıya para cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), tarafından değerlendirilen şikâyet neticesinde başörtülü öğretmene "Facia" nitelemesi yapan Can Ataklı ve yayın yaptığı TV'ye idari para cezası verildi.

Eğitim Bir-Sen tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Eğitim-Bir-Sen’in şikâyeti üzerine, EBA TV’de öğrencilerine karşı eğitim-öğretim sorumluluğunu yerine getirmek için emek sarf eden başörtülü öğretmenimize 'Facia' nitelemesi yapan hadsiz Can Ataklı’ya ve buna alet olan televizyon kanalına, ayrımcılık yasağını ihlal etmesi nedeniyle idari para cezası verdi. Kamera karşısına geçince herkese ve her değere karşı hadsizlik yapabileceğini, ayrıştırıcı bir dil kullanabileceğini sanan akıl fukarası hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, TİHEK’e de şikâyet dilekçesi vermiştik." denildi.

Açıklamanın devamında, "TİHEK, kararında, 'Televizyon programında açıklanan ifadeler değerlendirildiğinde; görsel ve işitsel medya aracılığıyla iletişim ve kültür hizmeti verilirken haber verme sınırlarını aşan dinsel hoşgörüsüzlük temelli nefret biçimlerini yayan ve teşvik eden ayrımcı ifade biçimleri kullanılmıştır." ifadeleri kullanıldı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir