• DOLAR 32.593
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2432.169
  • ...
İstanbullular: Covid-19'dan kaçış yok herkes bu hastalığı geçirecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Covid-19 vakalarının yüzde 40'ı İstanbulda. Megakentte yaşanan insan yoğunluğu ve toplu taşımaların yetersiz kalması sebebiyle sosyal mesafeye dikkat edilemiyor.

Resmi rakamlara göre 16 milyon, gayri resmi rakamlara göre ise 20 milyondan fazla insanın yaşadığı ve sahip olduğu nüfusla Türkiye'nin dörtte biri büyüklüğünde olan İstanbul'da günün her saatinde, hafta içi veya hafta sonu farketmeksizin toplu taşımlarda yaşanan yoğunluk, özellikle işe gidiş geliş saatlerinde ciddi oranda artıyor.

İnsanların birbirini iterek balık istifi şeklinde toplu taşımalara binmek zorunda kaldığı kentte yaşanan yoğunluk sebebiyle sosyal mesafe kuralına uyulamazken son dönemde Covid-19 vakalarında ciddi artış yaşanmaya başlandı.

İstanbul'da artan Coronavirus vakalarıyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlar,  nüfus yoğunluğu sebebiyle sosyal mesafe kuralına uyulamadığını, bu şekilde vaka sayılarının önüne geçilemeyeceğini belirterek Covid-19'dan kaçış olmadığını ve herkesin bu hastalığı geçireceğini ifade ettiler.

"İnsanlar evde durmaları gerekirken herkes gezmenin derdinde"

Vatandaşların gerekli tedbirleri almadığını, hafta sonları metrobüslere, tramvaylara, toplu taşıma araçlarının çok yoğun olduğunu belirten Can Yüksel, "Hafta içi daha az yoğun. İnsanlar hafta içi işlerine gittikleri için toplu taşımaya binebilir ama hafta sonu tıklım tıklım. İnsanlar evde durmaları gerekirken herkes gezmenin derdinde. Ben o konuda şikâyetçiyim. Maske konusunda da sıkıntı var. Kimi burnunu açıkta bırakıyor kimi çenesinin altına takıyor. Bu durum da vakaları biraz artırdığını düşünüyorum. Yine karantinadan kaçanlar, başkasının hes kodunu kullananlar var. Vaka sayısının kısa süre içerisinde azalacağını düşünmüyorum. Yurt dışı giriş çıkışlar kapatılmadan yeniden sokağa çıkma yasağının uygulanmasının çok faydalı olmayacağını düşünüyorum." dedi.

"Coronavirüs dünyada sıfırlanmadan burada bitme şansı yok"

Artan vaka sayıları karşısında Sağlık Bakanlığının yapabileceği bir şey olmadığını söyleyen Şener Yıldırım, "20 milyonluk bir nüfustan bahsediliyor. Bunu kontrol etme şansı yok. Burada bir hayat akışı var. İnsanları eve hapsederseniz daha fazla sıkıntılar başlar. Zaten bu sebepten dolayı önlem alınmıyor. Bunun önlemini alamazlar. Tahminime göre herkes bu hastalığı geçirecek. Önlem alınsa bile yurt dışı giriş çıkışları açık. Coronavirüs dünyada sıfırlanmadan burada bitme şansı yok." diye konuştu.

"Devlet insanları korkutmamak için fazla sayı açıklamıyor"

Coronavirüs'ten kaçış kalmadığını ifade eden Yusuf Kuşoğulları, "Ya bağışıklık kazanılacak ya da aşı bulunacak. Dünyadaki sağlık kuruluşları aşı ile ilgili ne tür bir hesap yapıyorlar bilemiyoruz. İlaç sanayi, silah sanayi birbirine bağlantılı şeyler ve paraya endeksli. Otut otur nereye kadar? Ekonomi sıkıntılı olduğu için insanlar çıkıp çalışıyor. Günlük 2 bin vaka var diyorlar ama tahminime göre 200 bin vardır. Devlet insanları korkutmamak için fazla sayı açıklamıyor. Hepimiz biliyoruz, komşumuz akrabamız Covid-19 hastası." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir