• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
ABD'de seçimin kazananı hâlâ belirlenemedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'de salı günü yapılan 59'uncu başkanlık seçimlerinde seçmenler yeni başkanı belirlemek için oylarını kullandı ancak oy sayımı kilit eyaletlerde devam ettiğinden sonuçlar hâlâ açıklanamadı.

Seçmenler ülkeyi dört yıl yönetecek başkanın yanı sıra, 435 üyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamı ve 100 üyeli Senato'nun 35 üyesi için oy kullandı.

ABD'de 59. başkanlık seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhuriyetçi aday Donald Trump 214, Demokrat aday Joe Biden 264 delegeye ulaştı.

Demokratları seçimleri "çalmaya çalışmakla" suçlayan Trump, "Yasal oyları sayarsanız seçimi kolaylıkla kazandım, yasa dışı oyları sayarsanız seçimi bizden çalmaya çalışıyorlar." demişti.

Seçimlerin ardından sonuçlarda yaşanan gecikme adayların destekçileri arasında da gerginliğe neden oluyor. Bazı eyaletlerde oy sayım merkezlerinin önünde farklı gruplar tarafından protesto gösterileri düzenleniyor.

Cumhuriyetçi Parti Michigan, Georgia, Pennsylvania ve Nevada'da oy sayım süreciyle ilgili çok sayıda dava açtı. Michigan ve Georgia eyaletlerinde açtığı davayı kaybetti.

ABD'de Coronavirus nedeniyle posta yoluyla kullanılan oyların sayısının bu seçimde rekor düzeye çıkması birçok eyalette oyların sayılmasının gecikmesine neden oldu.

Seçimin kaderini belirlemesi öngörülen kilit eyaletlerdeki başa baş yarışın sürmesi, galibin ilan edilmesini zorlaştırıyor.

ABD'de başkanlık seçimlerinde 538 delegenin yarıdan bir fazlası olan 270 delegeye ulaşan isim başkanlık seçimini kazanıyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir