• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...
Yerli minyatür bomba seri üretime hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Savunma Sanayi Başkanlığı öncülüğünde ASELSAN tarafından geliştirilen Minyatür Bomba, seri üretime hazır. Minyatür bomba, 2021 yılında TSK envanterine girecek. Minyatür Bomba uçaktan bırakıldıktan sonra havada süzülüyor ve 100 kilometre menzilde hedeflerini başarıyla vuruyor.

ASELSAN Güdüm ve İnsansız Sistemler Program Direktörü Rafet Eroğlu şöyle konuştu: "Bu mühimmatı dünyada sayılı birkaç ülke geliştirip üretebilmektedir. F-16 uçakları için sertifikasyonu tamamladık. Devam eden süreçte hem milli muharip uçağımızın entegrasyon çalışmaları devam ediyor hem de SİHA'ların entegrasyonu konusunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz"

Bomba, uzun menzili sayesinde düşman hava sahasına giriş yapmadan ateşlenebiliyor. Ayrıca küçük çapı düşman hava savunma sistemleri tarafından fark edilmesini zorlaştırıyor. 145 kilogram ağırlığındaki bombalar 1 metre kalınlığındaki betonu delip içindekileri imha edebiliyor.

Nokta atışı ve düşük ikincil hasar özelliği ile istenmeyen hasarların oluşmasının önüne geçiliyor. Minyatür Bomba'nın önümüzdeki yıl TSK envanterine girmesi bekleniyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir