• DOLAR 32.501
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2435.481
  • ...

VAN - OSB`de gerçekleştirilen yemekli toplantıda Van`ın sanayi alanında bugüne kadar kat ettiği yol ve gelinen nokta masaya yatırıldı.

 

Burada heyet adına bilgi veren Sinan Hakan, 1998 yılında çalışmalarına başladıkları Organize Sanayi Bölgesinin o günden bugüne Türkiye`de en hızlı büyüyen OSB olduğunu söyledi.

 

Türkiye`nin artık OSB modelini ihraç edebilecek seviyeye geldiğini ifade eden Hakan, Türkiye`deki OSB modelleri arasında Van`ın en iyi örnek olduğunu belirterek, mevcutta 80 firmanın üretim yaptığını ve bin 800 kişinin istihdamın edildiğini, 140 firmanın ise yatırım talebinde bulunduğu bilgisini verdi.

 

OSB sınırları genişliyor
Uluslararası çok önemli bir güneş enerji kolektörü firmasının Mart ayında temel atacağını söyleyen Sinan Hakan sözlerine şöyle sürdürdü: \"Şu an 44 hektarlık 3. etabın altyapısı tamamlandı ve sanayi yatırımları da beraberinde yapılıyor. 3. etaptan sonra, şimdi 4. etaba geçtik ama burada ancak 25 firmaya yer verebileceğimiz için yine yetmeyeceğinden dolayı, 240 hektarlık çevre yoluna paralel bir araziyi OSB sınırlarına katmak için girişimlerde bulunduk. Sayın Valimiz sağ olsun gereken desteği verdi ve bu araziyi de Organize Sanayi genişleme sınırına katıyoruz. Artık ileride sonradan gelecek yönetim her kim olursa olsun önünde hazır bir plan olacak\" dedi.

 

\"DAKA OSB`de yeni bina yaptırarak burada hizmetlerine devam edecek\"
DAKA ile de aralarında bir protokol imzaladıklarını ve DAKA`nın Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bir bina yaptıktan sonra hizmetlerine burada devam edeceğini bildiren Hakan, \"DAKA uzakta değil sanayinin ve sanayicinin yanı başında, hemen Fuar ve Kongre Merkezinin inşa edildiği OSB girişinde olacak\" şeklinde konuştu.

 

Davetlerinden ötürü Sinan Hakan ve müteşebbis heyete teşekkür eden Milletvekili Fatih Çiftçi ise, dünyanın neresinde olursa olsun gelişmiş ülkelerin ya gelişmiş sanayi şehirleri ya da turizm şehirleri olduğunu ve en büyük katma değeri getirenin de sanayi şehirleri olduğunu ifade etti. (Murat Dalgın - İLKHA)