• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
İstanbul'da hafta sonu düzenlenecek olan maraton için bazı yollar kapanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyada iki kıtayı kapsayan tek parkur olan İstanbul Maratonu, bu yıl 42’nci kez koşulacak.

Maraton nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü kapatılacağı için metrobüs araçları FSM köprüsünü kullanacak. Maraton bölgesindeki pek çok hat da farklı güzergâhları kullanacak.

Maraton nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve sahil hattındaki araç trafiğine kapatılacak yollar şu şekilde:

Parkur üzeri ve parkura çıkan tüm yollar çift yönlü trafiğe kapatılacak. Gülhane Parkı sahil alt girişleri, Cankurtaran (Ahırkapı Sokak ve Ahırkapı İskele Sokak’tan sahil istikametine dönüş yapılmayacak) Çatladıkapı (Aksakal Sokak ve Küçük Ayasofya Caddesi’nden sahil istikametine dönüş yapılmayacak), Kumkapı (Kumluk Sokak’tan sahil istikametine dönüş yapılmayacak) Namık Kemal Caddesi ile sahil Kennedy Caddesi bağlantısı kapatılacak. Galata Köprüsü, Karaköy Fındıklı Beşktaş sahil yolu, Barbaros Bulvarı E-5 sapağı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, köprü sonrası Altunizade Köprüsü, Altunizade Köprüsü üzerinden yapılan “U” dönüşü neticesinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü-Beşiktaş sapağı, Barbaros Bulvarı, sahil güzergahı Beşiktaş-Dolmabahçe-Fındıklı-Karaköy-Galata Köprüsü, Eminönü-Eyüp istikametinde Unkapanı-Fener-Balat, “U” dönüşüyle Balat-Fener-Unkapanı-Sirkeci-Çatladıkapı hattından geçen yarış Yenikapı’da son bulacak.

Metrobüs seferleri FSM üzerinden yapılacak

Pazar günü programına göre çalışacak metrobüs hattında, Zincirlikuyu ile Beylikdüzü arasındaki seferler normal bir şekilde yapılacak. Sabah 08.00 ile 15.00 arasında ise hattın Zincirlikuyu ile Söğütlüçeşme arasındaki seferler 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün kapatılması nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden yapılacak.

Metrobüs araçları Zincirlikuyu’dan hattan çıkarak FSM’ye yönelecek. Bu hat üzerinde Kavacık’ta yolcu iniş binişleri yapılabilecek. Hattın devamında Yenisahra, Göztepe Köprüsü ve Uzunçayır duraklarında da yolcu iniş binişi yapılabilecek. Araçlar Uzunçayır’dan sonra Söğütlüçeşme İstasyonu’na girecek. Aksi istikametteyse sadece Kavacık’ta yolcu iniş ve binişleri yapılabilecek.

124 İETT hattının güzergâhı değişecek

Maraton nedeniyle Avrupa yakasında 87, Asya yakasında ise 37 İETT hattının güzergâhı değiştirildi. Maratondan etkilenen hatların listesi ve alternatif güzergâhların detaylı bilgisine https://www.ibb.istanbul/News/Detail/37389 adresinden ulaşılabilir. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir