• DOLAR 32.328
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2299.693
  • ...
SON DAKİKA
TOKİ sakinleri taksitlerin yüksekliğinden şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 2006 yılında sel felaketi yaşayan Batmanlı bazı vatandaşlar mağdur duruma düşmüştü. TOKİ tarafından sel mağdurlarına Kuyubaşında bin 200 konut yapılmıştı. Taksit bedeli olarak 370 TL verip ev sahibi olacaklarını düşündüklerini söyleyen TOKİ sakinleri, basın açıklaması yaparak kiranın 550 TL`ye çıktığını ve mağdur duruma düştüklerini belirtti.
 
TOKİ sakinleri adına basın açıklamasını okuyan İbrahim Üzüm, 2006 yılında sel felaketinin ardından TOKİ`nin kendilerine kira öder gibi ev sahibi yapacağını söylediğini hatırlatarak, daha önce 370 TL kira verdiklerini ve şimdi ise kiranın 550 TL`ye çıktığını kaydetti.
 
Kiminin asgari, kiminin ise emekli olarak zor şartlarda geçindiklerini ifade eden Üzüm, "Kimimiz borç ederek kira taksitlerini tamamlıyor. Geriye kalan günlerde ise aç kalıyoruz. Bizler 200-250 TL verip ev sahibi olacağımızı düşündük. En pahalı semtteki kiralar nasıl ise taksitlerimizi de öyle düzenlemişler. Gün geçtikçe daha da dara düşüyoruz. Başbakandan maaşımıza göre taksit ödemeleri ve sabit ödeme istiyoruz. 3 yıldır çocuklarımıza elbise alamaz duruma düştük. Yetkililerin bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.
(M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir