• DOLAR 32.568
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2487.984
  • ...
Siyonist işgalci rejim "ekini ve nesli" yok etmeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgalci rejimin saldırıları sonucu 2 Filistinlin şehit edildiğine dikkat çekilen raporda, 154 kişinin yaralandığı, 384 Filistinlinin esir alındığı ve 16 evin yıkıldığı ifade edildi.

Filistinlilere karşı sistematik baskı politikasını sürdüren siyonist işgalci rejim, Mescid-i Aksa Vakfı Başkanı Şeyh Nacih Bukeyrat'ın da aralarında olduğu 14 kişi hakkında Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma kararı verdi.

Batı Şeria ve Kudüs'ün çeşitli bölgelerine yapılan saldırıların sayısı 356'ya yükselirken kurulan sabit ve geçici kontrol noktalarının sayısı ise 388'e ulaştı.

İşgal rejiminin Filistinlilerin evlerine yaptıkları baskın ve arama sayısı eylül ayında 94 iken ekim ayında 159'a yükseldi.

Siyonist işgalci rejim haziran ayı içinde Filistinlilere ait 16 evi, 32 iş yerini yıktı. Yıkılan yapılar arasında ticari ve zirai amaçla istihdam edilen yerlerin yanı sıra iş için kullanılan barakalar da bulunuyordu.

Diğer yandan Filistinli vatandaşların özel mülklerine dönük 20 gasp girişimi gerçekleştirildi. Siyonist işgalci rejim askerlerinin gasp ettiği mal varlıkları arasında çadır, inşaat malzemeleri ve araçlar da yer alıyor.

Rapora göre, Yahudi işgalciler tarafından yapılan ırkçı saldırı sayısının 71'i, Yahudi yerleşim alanlarını genişletme amacıyla arazi gaspı ve yol açma girişimi sayısının da 27'yi bulduğu belirtildi.

Filistinli çiftçilere ait tarım arazileri ve zeytin bahçeleri özellikle hasat mevsimlerinde siyonist işgalci rejim ve siyonist gaspçıların saldırılarına uğruyor. Filistinli çiftçilerin tarlalarındaki ve bahçelerindeki ürünleri toplamalarına engel olan gaspçılar, zaman zaman da zeytin bahçelerine saldırıp ağaçları kesiyor, yakıyor ve toplanan ürünleri çalıyor.

Söz konusu raporda, sırasıyla Kudüs'ün 360, el-Halil'in 285 ve Beytülahim'in 234 ihlale maruz kalmakla, siyonist işgalci rejimin hukuksuz uygulamaları karşısında en savunmasız bölgeler olduğu ifade edildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir