• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
Nuh Eğitim Der, Şimdi de Suriyeli Mülteciye Sahip Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Suriye`de iç kargaşa nedeniyle, Kamışlıdan kaçarak Şırnak il merkezine sığınan Suriyeli mülteci Hüseyin Bin Temer ve ailesine, Şırnak merkezli faaliyet gösteren Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği sahip çıktı. Şırnak`ta yaptığı hayır faaliyetleri ile binlerce aileye yardımda bulunan Nuh Eğitim Der, Roboski, Vanlı depremzede, Afganlı mülteci derken, şimdi de Suriyeli mülteci ailenin yardımına koştu.
 
Suriyeli mülteci aile Şırnak`ta
Konu ile ilgili bilge veren Yardım Komisyonu Başkanı Zekeriye Tatar; "Malumunuz Suriye`den kaçan mülteciler var. Bu mülteciler Türkiye`nin her yerine dağılmış. Bizim Şırnak`a da gelmişler. Suriye`den gelen bu aileden haberdar olduk. Biz de ailenin tespitini yaptık. Baktık 9 nüfuslu bir ailedir. Hiçbir şeyleri yok. Sadece canlarını kurtarıp Şırnak`a gelmişler. Bir hayırseverin verdiği evin bodrum katında oturuyorlar. Aileyi tespite gittiğimizde hayırsever Şırnak halkımız tarafından kendilerine bir buzdolabı, çamaşır makinesi, kilim gibi zaruri ev eşyası temin ettiklerini öğrendik" ifadelerini kullandı.
 
Mülteci ailenin ihtiyaçları karşılandı
Mağdur aileye yaptıkları yardımlara değinen Tatar; "İhtiyaçlarını sorduk. Evin reisi Gıda, elbise ve ayakkabı ihtiyacı olduğunu beyan etti. Biz de Nuh Eğitim Der olarak harekete geçtik. İlk etapta tüm aile fertlerine birer ayakkabı yardımı ile gıda ihtiyaçlarını temin ederek yardımda bulunduk. Çok memnun oldular. Onların hayır dualarını aldık. Elbise ihtiyaçları bulunuyor. İnşallah elbise yardımında da bulunacağız. Bu mağdur aileye elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız.
 
Şırnak halkı kucak açtı
Yapılan yardımdan çok memnun kaldılar. Çok sabırlı bir ailedir. Onlar Şırnak`a geldiler, Şırnak halkı da onlara sahip çıktı. Allah kendilerinden razı olsun. Biz de dernek olarak elimizden gelen yardımı yaptık" dedi.
 
Hayırsever vatandaşlara davet
Sıfırdan başlayan bir aile olduğunu belirten Tatar, hayırsever vatandaşlardan beklentilerini ise şöyle anlattı: "Hiçbir şeyleri yok. Kimi elbise verebilir, kimi beyaz eşya, kimi kilim, kimi de elektrik gideri gibi giderlerini karşılayabilir. Sonuçta hiçbir şeyleri yok, sadece canlarını kurtararak gelmişler. Biz de hayırseverlerin bu yönde katkılarını bekliyoruz. Herkes elinden geleni yaparsa, bu mülteci aile hem memnun kalır, hem de Peygamberimizin (sav) deyimiyle muhacirlere çok iyi davranması, onlara iyi bakılması gerekiyor. Çünkü Müslüman müslümanın kardeşidir. Bu gelen ailede Suriye`den gelmiş muhacirdir, muhacir sayılır. Çünkü evini barkını her şeyini bırakıp Şırnak`a gelmiş" şeklinde konuştu.
 
Son olarak, bu ailenin durumunu herkesin bilmesini ve bu mülteci ailelere herkesin yardım etmesini isteyen Tatar; "İnşallah bundan sonra da yardımlarımız devam edecek" dedi.
(Emcet Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir