• DOLAR 32.576
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2423.755
  • ...
Umre yolcularına seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- İnzar Hac ve Umre Organizasyonu tarafından, 25 Şubatta umreye gidecek olan 103 bayan ve erkeğe Bilge Eğitim Derneği (Bilge-Der)`de bilgilendirme semineri verildi.

 

Seminer, Köy-Der Genel Başkanı Murat Güneş`in okuduğu Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Kur`an`ı Kerim tilavetinin ardından İnzar Hac ve Umre Organizasyonu Batman Temsilcisi Halil Gergin, umreye gidecek olan vatandaşlara umre ibadetini gerçekleştirme konusunda bilgiler verdi.

 

Gergin, İnzar Hac ve Umre Organizasyonu Batman Temsilciliği olarak umreye gidecek olanlara seminer vermek ve kendilerini umre konusunda bilgilendirmek amacıyla program düzenlediklerini belirtti.

 

Umreye gidecek olanların orada zorluklarla karşılaşmamaları için umre öncesi detaylı bir şekilde bilgiler vermek istediklerini ifade eden Gergin, \"Umreye gidecek 103 Batmanlı kardeşlerimize orada kendi görevlerini ifa edebilmeleri açısından kendilerine bir seminer düzenledik. Bu seminer tavaf, umre, ihram, niyet, yapacakları dualar, zikirler ve diğer kısımları konusunda kendilerine anlattık. Bizler inşallah hocalarımızın rehberliğinde onları kutsal topraklara götüreceğiz. Allah şimdiden giden ve gidecek olanlara oraları nasip etsin ve bizi bu sevaptan mahrum etmesin\" dedi.

 

İnzar Hac ve Umre Organizasyonu olarak bundan sonraki süreçte de bunun gibi organizasyonlara devam edeceklerini belirten Gergin, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hocanın umreye katılacağını ve orada kendilerine eşlik edeceğini kaydetti.
20 Kasım 2012 yılında Kur`an Nesli Platformu`nun düzenlemiş olduğu meal sınavında dereceye giren 10 kişinin de umre yolcuları arasında olduğu olduğu belirtildi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir