• DOLAR 32.507
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2423.52
  • ...
PKK saldırısında yaralanan Peşmerge: Asfalta bomba döşemişlerdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dohuk'taki PKK saldırısında yaralanan peşmerge Teyip Abdullah saldırı ile ilgili açıklamada bulundu

K24’ün haberine saldırıya uğrayan peşmergelerden biri olan Yarbay Teyib Abdullah PKK'nin mayınlı saldırısnın sınırda ya da sınıra yakın bir bölgede değil bölgenin iç kısımlarında yaşandığını söyledi.

Böyle bir yerde böyle bir saldırı beklemediklerini belirten Yarbay ,  “PKK’nin bomba yerleştirdiği yer, Kürdistan Bölgesi topraklarının iç kesimlerinde kalıyor. Öyle bir yerde bu tür bir olayın yaşanacağına ihtimal vermiyorduk. Çünkü o bölge Gare Dağı’ndan çok uzakta. Peşmerge’nin bölgedeki mevzilerini ziyaret ettiğimiz sırada aracımızın altında bomba patladı. Ben yaralandım. Bölgeden ayrılmak istediğimizde BKC ve kanas silahlarıyla ateş açıldı. Bazı mermiler aracımıza isabet etti, buna rağmen Peşmerge komutanı, ateş açılmaması emri verdi” dedi.

PKK’lilerin bu bölgede saldırıya önceden hazırlık yaptığını kaydeden Yarbay Abdullah, “Plan yapmışlardı, Peşmerge’ye pusu kurmuşlardı. Ama bunu neden yaptılar bilmiyoruz” diye konuştu.

Yarbay Abdullah, anayasal statüsü olan Kürdistan Bölgesi’ni korumanın, Peşmerge’nin hakkı ve görevi olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“Tuhaf olan, Kuzey sınırından gelip burada saklanmalarıdır. O Kürt kızları ve erkekleri öldürülmesin, peki. Ama onlar Kuzey Kürdistan’ı kurtarmak ve o sınırda kalmak için yok mu, neden Kürdistan Bölgesi topraklarına girip Peşmerge’ye ateş açıyorlar?

Dün Çemanke nahiyesinde PKK’nin düzenlediği saldırıda Hêriş Cewher isimli peşmerge hayatını kaybederken, 2 Peşmerge de yaralanmıştı. Akşam saatlerindeki bir başka PKK saldırısında ise 2 polis  yaralanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir