• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
Dikkat! Coronavirüs sıçrıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uzmanlar coronavirüs parçacıklarının bir buçuk metreye kadar yükselebileceğini ve 5 haftadan daha uzun süre canlı kalabileceğini belirterek, insanları sifonu çekmeden öne klozetin kapağını kapatması ve tuvalet hijyenine daha fazla özen göstermesi konusunda uyarı yaptı.

İngiliz kimya şirketi Harpic, sifon çekildiği anda havaya yayılan coronavirüs partikülleri fotoğrafladı. Yüksek hızlı kameraların kullanıldığı çalışmada, virüslü parçacıkların bir buçuk metreye kadar ulaşabildiği görüldü. Söz konusu araştırma, Lancet dergisinde yayımlanan bir makalenin ardından geldi.

Bilim insanları coronavirüsün insan sindirim sisteminde çoğalabileceğini ortaya koydu. Bununla birlikte Covid-19 hastalarının dışkısında bulunan virüs partiküllerinin, test edilen hastaların negatif çıkmasından yaklaşık 5 hafta sonra canlı olarak bulunduğu kaydedildi.

Şirket tarafından yaklaşık 2 bin kişiliyle yapılan ankette İngiltere'deki yetişkinlerin yüzde 55'inin tuvaleti sifonu çekerken kapağı kapatmadığını ortaya koydu. Ancak katılımcıların yüzde 72’si coronavirüs pandemisi kişisel hijyenine her zamandan daha fazla dikkat ettiğini söyledi.

Harpic, klozet suyunun, zararlı patojenlere maruz kaldıktan sonra sifon çekilse bile kirli halde kaldığını söyledi. Bu yüzden klozet kapağının her zaman kapalı tutulması gerektiğini ve sıklıkla temizlenmesi gerektiğini belirtti.

Harpic,  sifonu çekilen bir tuvaletin ürettiği parçacıkların alt solunum yollarına ulaşabileceğini ve bir kişinin kontamine olmuş yüzeye dokunduğunda elini burnuna ve ağzına götürdüğünde Covid-19’a yakalanabileceğine dikkat çekti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir