• DOLAR 32.511
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2478.012
  • ...
Türk-iş: Alanlarda olacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk-İş Konfederasyonu Başkanlar Kurulu’nu gerçekleştirdi. TBMM’de görüşülen ve çalışma hayatı ile ilgili tepki toplayan düzenlemelerin de içinde yer aldığı torba yasanın masaya yatırıldığı Başkanlar Kurulu’ndan işçi haklarını geriye götürecek düzenlemeler geri çekilene kadar işçilerin alanda olacağı kararı alındı.

BU DÜZENLEME İŞ BARIŞINI BOZAR
Başkanlar Kurulu sonrası yayınlanan bildiride, işçilerin hak kayıplarına yol açacak düzenlemelerin peşi sıra gündeme getirildiği kaydedilerek, “İşçi kesiminin duyarlı olduğu “esnek çalışma” konusunda yapılmak istenen düzenlemeler, geçmişte de çok tartışılmıştır. Ortamın uygun olduğu düşünülerek tekrar gündeme getirilen tekliflerin iş barışını sağlamayacağı açıktır” denildi.

TEPKİMİZİ EYLEMLER İLE ORTAYA KOYACAĞIZ
Kanun teklifi ile işçi istismarının önünün açıldığı vurgulanan bildiride, Türk-İş’in süreci yakından takip edeceği ve teklifin geri çekilmesi mücadele verecekleri belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, TBMM’de görüşülecek olan Kanun Teklifi görüşmelerinin izlenmesini ve gelişmelere göre değerlendirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu kapsamda işçiler görüş ve tepkilerini işyerleri ile bölge ve illerde düzenlenecek toplantı ve eylemlerle ortaya koyacaktır.”

Kaynak: Milli Gazete

Bu haberler de ilginizi çekebilir