• DOLAR 32.506
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2427.81
  • ...
Yaşlılarla İlgili Yasa İki Ay İçinde Tamamlanır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 65 yaş üzeri vatandaşların şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanabilmeleri için çalışmaların devam ettiğini, yasal düzenlemenin 1-2 ay içinde tamamlanacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu`nu, İstanbul`daki programı kapsamında AK Parti Avcılar İlçe Başkanlığı`nı bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette eşi Faize Müezzinoğlu da yer aldı. Müezzinoğlu, İlçe Başkanı Bayram Şenocak ve partililer tarafından kapıda çiçekle karşılandı. Daha sonra kahvaltıya geçildi.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra basın mensuplarının soruları cevapladı. 65 yaş üzeri vatandaşların ücretsiz şehir içi ulaşımdan faydalanabilmeleri için yasal düzenleme çalışmalarının devam ettiğini anlatan Müezzinoğlu, çalışmanın 1-2 ay gibi bir süre içinde tamamlanmasını beklediklerini belirtti. Müezzinoğlu, 65 yaş üstü vatandaşların bu yasal düzenleme sonrasında şehirlerarası yolculuklardan da yüzde 50 oranında yararlanmalarının mümkün olacağını kaydetti.

Türkiye`de ortalama yaş standardını 80`in üzerine taşımaya çalıştıklarını belirten Müezzinoğlu, "2023`te inşallah bu ortalama yaş standardı için 82, 83`ü hedefliyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirirsek 65 yaş üstü vatandaşlar için son 20 yıllarını daha rahat geçirmiş olacaklar." diye konuştu.

cihan

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir