• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Coronavirüs vizonlarda mutasyona uğradı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, durumun çok ciddi olduğunu belirterek, mutasyona uğramış virüsün vücudun antikor üretme yeteneğini zayıflattığını ve gelecekteki bir Covid-19 aşısını potansiyel olarak etkisiz hale getirebileceğini söyledi. Ülkede bu kapsamda 12 kişinin güçlenen coronavirüsle enfekte olduğu ve 17 milyon vizonun öldürüleceği açıklandı.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, yaptığı basın toplantısında durumu çok ciddi olarak niteleyerek, mutasyona uğramış virüsün vücudun antikor oluşturma yeteneğini zayıflattığını ve Covid-19 için geliştirilmekte olan mevcut aşıları potansiyel olarak etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

Frederiksen, "Danimarka'da çiftliklerdeki tüm vizonlar uyutulacak. Damızlık vizonlar da dahil. Bu zorunlu bir karar. Kendi nüfusumuza karşı büyük bir sorumluluğumuz var, ancak şu anda bulunan mutasyonla, dünyanın geri kalanı için de daha büyük bir sorumluluğumuz oluştu” dedi.

Bununla birlikte, Polis Şefi Thorkild Fogde, mutasyona uğrayan virüsü yok etmek amacıyla ülke genelinde binden fazla çiftlikte bulunan 17 milyon vizonun hızlı bir şekilde itlaf edileceğini açıkladı.  Fogde bunun "çok büyük bir girişim" olacağını söyledi.

Bununla birlikte, Ticaret Bakanı Simon Kollerup, vizon çiftliği sahiplerine ekonomik destek sağlanacağını açıkladı. Toplantıda, mutasyona uğrayan yeni tip coronavirüsün "Cluster-5 virüs" olarak adlandırıldığı belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi(EDCDC) ile paylaşılan bulgular, bulaşıcı hastalıklarla ilgilenen Danimarka otoritesi Devlet Serum Enstitüsü tarafından yapılan laboratuvar testlerine dayanıyor.

DSÖ acil durumlar programının başkanı Mike Ryan, "Danimarka'dan vizondan coronavirüs bulaşmış bir dizi kişi olduğunu ve virüste bazı genetik değişiklikler olduğu konusunda bilgi aldık. Danimarkalı yetkililer bu bulguların epidemiyolojik ve virolojik önemini araştırıyorlar” dedi.

(NTV)

Bu haberler de ilginizi çekebilir