• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Eşrefiye Mahallesi: İş Birliği mi, Çatışma mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hüseyin Kaya / haber-analiz

Geride bıraktığımız günlerde Halep’in Eşrefiye Mahallesi defalarca olduğu gibi yine çatışmalara sahne oldu. Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı mahalledeki çatışmalarla ilgili YPG ile rejim yanlısı El Vatan gazetesi tarafından yapılan haberler, kafa karışıklığını beraberinde getirdi.

Rejim güçlerinin Kürt mahallesine saldırdığını açıklayan YPG kaynakları, günlerce süren çatışmalar sonrası bir de “Savaş bilançosu”nu yayınladı.

YPG’ye göre 8 Şubat’ta başlayan çatışmalarda 48 asker öldü, 2’si rütbeli olmak üzere 22’si de esir alındı. YPG, çatışmalarda 5’i işkence ile olmak üzere 7 savaşçısının da hayatını kaybettiğini açıkladı.

YPG, böyle bir bilançoyu basın açıklamasıyla duyuradursun, rejim yanlısı Suriye’nin El Vatan gazetesi ise çok farklı bir açıklamaya yer vererek kafa karışıklığına yol açtı.

El-Vatan gazetesi, Suriye askerlerinin Halep’in Eşrefiye semtindeki silahlı grupları semtten çıkardığını ve bölgeyi kontrol altına aldığını bildirdi.

Silahlı grupların Eşrefiye semtine yönelik havan topu saldırısı sebebiyle sivillerden ölenlerin ve yaralananların olduğunu belirten gazete, Suriye ordusunun kontrolü sağlamasından sonra semtteki hayatın normale döndüğünü yazdı.

YPG ile çatışma haberlerinin aksine Eşrefiye semtindeki Halk Savunma Güçleri (YPG) adlı Kürt milislerle Suriye ordusu arasında çatışmalar yaşandığına ilişkin haberleri yalanlayan gazete, “yerel kaynaklara” dayandırdığı haberinde, YPG adlı Kürt milislerle Suriye ordusunun semtteki silahlı gruplara karşı “işbirliği” yaptığını da iddia etti.

Eşrefiye semtinin zaman zaman YPG ile rejim karşıtı silahlı gruplar arasında çatışmalara konu olduğu biliniyor. Nitekim PKK’ye yakın haber kaynakları, daha önce yaşanan çatışmaları bu minval üzere işlemekteydi.

Ancak bu kez yaşanan çatışmaların “Suriye ordusu ile YPG arasında yaşandığı” haberleri dikkat çekerken, El Vatan gazetesine yansıyan “işbirliği” iddiası kafalarda soru işaretleri bıraktı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir