• DOLAR 32.568
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2432.026
  • ...
İlmin Faziletine Dair Ayetler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
“Allah kendisinden başka ilah olmadığına adaletle şehadet etti. Melekler ve ilim sahipleri de O’ndan başka ilah olmadığına şehadet ettiler.” (Ali İmran / 18)

“…Allah, inananları ve kendilerine ilim verilenleri derecelerle yükseltsin. Allah yaptıklarınızdan haberdardır.” (Mücadele / 11)

“De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Doğrusu ancak akıl sahipleri bunları hakkıyla düşünür.” (Zümer / 9)

“Kulları içinden ancak âlimler, Allah’tan (gereğince) korkar.” (Fâtır / 28)

“De ki: Benimle sizin aranızda şahid olarak Allah ve yanında kitâbın bilgisi olanlar yeter.” (Rad / 43)

“Nezdinde kitaptan bir ilim bulunan zat ‘Sen gözünü kapayıp açıncaya kadar ben sana onu (Belkıs’ın tahtını) getiririm’ dedi.” (Neml / 40)

“Kendilerine ilim verilmiş olanlar ise şöyle dediler: Yazıklar olsun size! İman edip iyi işler yapanlar için Allah’ın mükâfatı daha hayırlıdır.” (Kasas / 80)

“İşte biz, bu temsilleri insanlar için getiriyoruz. Fakat onları ancak ilim ve iz’an sahipleri idrak ederler.” (Ankebut / 43)

“Onlara güven veya korkuya dair bir haber gelince hemen onu yayarlar. Hâlbuki onu, Rasul’e veya aralarındaki emir sahiplerine götürselerdi, onlardan işin içyüzünü anlayanlar, bunun ne olduğunu bilirlerdi.” (Nisa / 83)

“Ey Âdemoğulları! Sizler için avret yerlerinizi örtecek elbise ve ziynet eşyası var ettik. Ancak takva elbisesi daha hayırlıdır.” (A’raf / 27)

“Gerçekten onlara, inanan bir toplum için yol gösterici ve rahmet olarak, ilim üzere açıkladığımız bir kitap getirdik.” (A’raf / 52)
“Ve onlara (olup bitenleri) tam bir bilgi ile mutlaka anlatacağız” (A’raf / 7)

“Hayır! O (Kur’an), kendilerine ilim verilenlerin sinelerinde yer eden apaçık ayetlerdir. Ayetlerimizi ancak zalimler bile bile inkâr ederler.” (Ankebut / 49)

“İnsanı yarattı, ona beyanı öğretti.” (Rahman / 3 - 4)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir