• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siirt Valiliğinden EKPSS'ye ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ÖSYM'nin 18-30 Kasım 2020 tarihleri arasında uygulanacak olan 2020-Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (2020-EKPSS)'na katılacak adayların, sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığını duyurması üzerine Siirt Valiliği, sosyal medya hesabından, il genelinde sınava katılacak adayların gerek başvuru gerekse kura konularında mağduriyet yaşamaması için il ve ilçelerdeki başvuru merkezlerini açıkladı.

EKPSS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 3 Kasım 2020 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecekler.

Dikkat edilmesi gereken hususlar

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden sınav giriş belgesine ilişkin yapılan açıklama şöyle:

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunlu.

Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermeli. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorunda.

Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalı. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacak. Adaylara sınava giriş belgesi gönderilmeyecek.

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

 "Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik' uyarınca kuraya katılacak engelli bireyler için başvuruların 18-30 Kasım 2020 tarihleri arasında alınacağı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının internet sitesinde www.osym.gov.tr duyurulmuştur.

Kuraya katılacak engelli vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına, Kurtalan ilçemizde ikamet eden vatandaşların Kurtalan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğüne, il merkezi ve diğer ilçelerde ikamet eden vatandaşların Siirt Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğüne yönlendirilmeleri sağlanmalıdır." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir