• DOLAR 32.564
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2430.102
  • ...
Suikastın arkasında Çin istihbaratı mı var?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusufjan Amet, Pazartesi günü saat 23.00 sıralarında Avcılar'da bir arkadaşının evine girerken kimliği belirsiz bir kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda omzundan ve sırtından aldığı kurşun yaralarıyla yaralandı.

Amet, bölgeye çağrılan ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Amet'in hayati tehlikeyi atlattığı belirtilirken olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Hastanede Özgür Asya Radyosu'na (RFA) konuşan Amet, daha önce Çin hükümeti için Türkiye'de sürgünde yaşayan diğer Uygur Türkleri hakkında casusluk yapmaya zorlandığını ancak bunu kabul etmediğini söyledi.

Amet, casusluk faaliyetini kabul etmediği için Pekin istihbaratı tarafından suikast girişimine maruz kaldığını ifade etti.

Konu hakkında açıklama yapan Türkiye'deki Uygurlu yetkililer ise son suikast girişiminin ardından Uygur topluluğu arasındaki endişenin arttığını belirtti.

Yetkililer, saldırıyı gerçekleştirenin bir an önce yakalanmasını ve arkasındakilerin de açığa çıkarılmasını istedi.

Çin'in Şincan bölgesinde yaşayan milyonlarca Uygur Müslüman, "devletin eğitim amaçlı olduğunu" iddia ettiği kamplarda tutuluyor.

Uygur Müslümanları, kamplarda kötü koşullarda ve insanlık dışı muameleye maruz bırakılıyor, asile ediliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir